vineri, 4 februarie 2011

FolkFrate! 3 in 1

Am inceput anul in forta. In prima miercuri a anului s-a intamplat un FolkFrate! online pe Facebook in timp ce noi tocmai inregistram "in joaca", sa vedem cum ne iese. Ce ne iese? Ne-a iesit piesa ce acum se numeste "Terminator" si incheie discul "Lebada, gaura, bat, bat". Am tras tare la studio si intr-o saptamana eram gata cu inregistrarile. Mai era ceva de lucru la mix si materialul urma sa ajunga un disc. Primul nostru material discografic.
A doua miercuri a anului ne-a prins in "vastele studiouri ale radio e-Folk". FolkFrate! Online bis. Si atunci a fost foarte tare. Am ras si am cantat pana ne-au batut vecinii in perete. Fun!

19 Ianuarie 2011. Lansarea discului.

Nu cred ca va puteti imagina cum arata Iron City la ora 18 in ziua aia. Cred ca am tras cu totii sa fim gata cat de cat pana la ora inceperii. Nu eram deloc obisnuiti cu scena noua. Luminile, instalatia de sunet mai puternica, pauza de 2 saptamani, emotiile lansarii si tot felul de nimicuri ne-au dat fluturasi in stomac. A fost bine. Ati fost alaturi de noi si ne-am simtit extraordinar. Pentru cei ce n-au apucat discuri... mai avem. Trebuie doar sa ne trageti de maneca. Inca n-am primit feedback legat de disc, asa ca daca il aveti si aveti "sugestii si alte chestii" legate de el... asteptam comment-uri aici.


Eram la munte cand am aflat ca Imi vrea sa vina la noi. Si m-am bucurat. Si a fost o miercuri de zile mari cu Imi, invitatul sau Andrei Paunescu si trupa Totusi. Desi nu s-a mai intamplat pana acum decat o data sa avem o seara FolkFrate! cu tobe, Totusi (s-)a cantat cu tobe. Nu spun ca a fost rau ci doar neobisnuit. Cu toate ca imi place sa cant rock, imi place mult chitara electrica si astept cu nerabdare urmatorul concert sau urmatoarea repetitie cu colegii de la Za` Duff, nu reusesc totusi sa inteleg duritatea unui distors in contextul unei piese folk. Acum, nu-mi sariti in cap. Stiu ca ce facem noi miercuri de miercuri nu se poate numi tocmai "folk". Dar parca tocmai d-asta a fost ceva ce mi s-a parut... "din alt film".
Momentul Emeric Imre a fost genial ca de fiecare data. Cu trupa sau fara, Imi stie "sa ia" publicul pe sus si sa il duca pe ce meleaguri are pofta. Am cantat, am ras, ne-am bucurat si am aplaudat impreuna tot recitalul. Impecabil ca de fiecare data. Dupa un scurt bis am ajuns si noi, folkfratii, pe scena si seara s-a facut dimineata pe nesimtite. Serios. Parca intr-o clipa era deja ora 4. Semn bun! Iar am facut o seara de pomina.


02.02.2011
Marius Batu la FolkFrate!

In deschidere a fost Boeru! Dragos Boeru. Johnnie a avut niste emotii fenomenale atunci cand l-a prezentat. Nici eu si nici el n-am inteles de ce. Cred insa ca si Dragos a avut emotiile lui. E drept ca n-a mai cantat de ceva timp. Oricum il vom avea in recital pe 23 cand reluam un eveniment de anul trecut. Drago'B'eru.
Despre recitalul Marius Batu... nu stiu sa va spun prea multe. Serios. Am fost fermecat. Sorbeam fiecare nota. Chitara aia cu 12 corzi suna genial, iar felul lui de a canta... Incredibil. Dupa mine singurul minus a fost timpul prea scurt petrecut pe scena. Au fost piese "Poesis", au fost piese "Pasarea Colibri" dar au fost si piese ale "inaintasilor nostri". Asa ca am ascultat si Beatles si Bob Dylan. Am ascultat Marius Batu. As mai fi vrut. Sincer, sper din tot sufletul ca s-a simtit bine la noi si ca o sa mai vina. Chiar a fost tare de tot.
Ce s-a intamplat dupa concert... stiti prea bine.


"Buna seara si bine ati venit la FolkFrate! ---> Cantecul Bufonului"

Ca in fiecare miercuri.

Mysha


Niciun comentariu: