joi, 29 ianuarie 2009

Cronica si poze laiv, din ora in ora

21.13 -La semnalul urmator va fi ora... de probe.

22.13 - Intarziere de 27 minute la start. Doi baieti minunati si emotiona(n)ti. Mysha (aka "o chitara") si Gioni, pentru prima oara pe scena. Soarele apune peste niste maguri... Serile e la inceput, asa ca Boerimea (supranumit si virgulita de la "o") este chemata la prestat. Acum am trecut de la han...'in gara' unde am poposit alaturi de Dragos si Cristina, ca mai apoi sa vedem un Gioni cantand la sceptrul-maracas. "Ce-ai cu noi, bai? Pentru ce sa dam cu var??" Si... randul lui Fram.


23.13 - Dragos canta "Rar", dar bine. Se alatura si Teddy ca sa incercene ochii ei. Sunt broasca tes... sunt broasca tes... Fram isi incalzeste mainile pentru o repriza de concurs "dabadigadagadociungdagadiga" si everybody needs some Bodhi! Jam session inainte de 12 noaptea! In premiera!!! 1-o pentru Fram , care e emo si vrea sa stea pe intuneric. "O, demon alcool..." canta tot barul, la unison. Pauza pentru talentul incomensurabil al lui Dragos. Nico (zisa si virgulita de pe "tz") la microfon. De aici se tace.


00.13 - Cristina, Nico si Mysha (aka "o chitara") pe scena... o combinatie de folk, jazz si blues... prea putine cuvinte pentru a descrie acest moment... doua voci feminine de exceptie, imbinandu se in cateva minute in care publicul a ramas :-O sufletul a-nteles ca "nu-i despartire pentru noi", iar povestea nebunilor de alb a rasunat din Orasul de Otel peste marfarele triste uitate in tacere. (Cristina: "bla bla bla").
Si "problem":


Inegalabilul, incomensurabilul Gioni despre inegalabilul, incomensurabilul Dragos Boeru. PMS spontan si incepe nebunia. Cu Tudor Gheorghe. Si Phoenix, "Te intreb pe tine, soare". Si Teddy. Impreuna, "1000 de drumuri", "Wonderful tonight" (cam wonderful, da...).


01.13 - Dragos trece, pietrele (adica echipa folk frate) raman pe scena. Turturi metalici. Ce bun e vinul demisec (!!! auuu. hai noroc!). Bucovina... "fie sa renasca" la... strunga?! Soloooo Fraaaam!!! Fara numar fara numar!

Stam si bem, in timp ce Mysha ( aka "o chitara") si Gioni (aka Johnnie) canta "in seara asta vreau sa beau". Cand publicul incepe sa cante, amplificarea lor nu mai are putere sa se impuna.
Acum cantam toti cu fiecare bucatica de suflet, cu tot gandul, in memoriam Rontz:


S-au stins luminile. Focuri mici, presarate printre oameni, aprinse din scanteile unor amintiri... "Doamne, vino Doamne, sa vezi ce-a mai ramas din oameni!"... Aici, in "locul unde zilele se-ntalnesc cu noptile"...
Eu m-am blocat. Punct.
Trei litere: PMS (poezie, muzica.... suflet)
Aduceti pistoalele si pumnalele! Aici nu e loc de mai putin.

02.13 - De aici stiti si voi cum se continua. Dimineata aduce un cearcan dulce, pana si otelul din oras se inmoaie. Sau Orasul de Otel (a se citi "Iron City")...
a plecat si ursul polar.... aka emo fram
Acum presteaza Cristina Andries si al nostru Teddy.
Si asa cum a promis, proaspat trezita din somn, a ajuns si Ioana Munteanu a.k.a. D-na Macelaru... pe care nu o lasam sa se dezmeticeasca si o punem sa scrie:
a....momentan incerc sa ma trezesc pe acorduri morosenesti de fost-am omu'padurii cu cristina si teddy; in orasul de otel se canta si se danseaza..acuma se chiuie si se striga bine mysha (el l-a "jucat" pe fram acum si a oferit un recital de bongosuri; si se trece la cooooopilul minune al Folk Frate iar eu trec la cafea si dau stafeta inegalabilului, inconfundabilului, in..ceva domnul Jooooohnnie
Pe scena Folk Frate Mysha ( aka "o chitara"), Teddy, Cristina si Vladutz (Rulezzz) ne duc la plimbare cu Calul din Marlboro... Apoi... Nu au chef azi... Cu toate astea, se pare ca Vlad si Mysha (aka "o chitara") au destula Patience ca sa Knockin' on Heaven's Door. Folk frate! "Cluplul" Macelaru' la percutie... cutie... tie... ie... e!

03.13 - And eveeerybooody knows my feeling of a lonely day...
(si aici intra o parte de cronica pe care tocmai am pierdut-o - scrisesera frumos si cu drag Johnnie, Andra si Roxana...)
(dar asteptam comentarii de la cele doua "cliente fidele", sa va spuna si ele cum a fost... poate nu ne credeti pe noi)

04.13 - Prospatuuuuuuuuri!!! Se pare ca in noaptea asta prospaturile ajung tarziu... sau ma rog... devreme... depinde din ce parte a zilei privesti (provenita dintr-un banc, dar nu va spunem care...). Prospaturile de la ora asta se cheama Razvan si Buza.

Cristina (Cristinissima) si Vladutz (Ruless) ne incanta cu Baby si De vei pleca... IRIS ... daca mai trebuia sa precizam... intr-o varianta de vis...

Trebuie sa mai scriem ca Radu, "fratele lui Alex", va fi in curand obligat sa se intoarca la noi, eventual la o ora mai apropiata de gusturile celor care au serviciu a doua zi. Ne-a placut mult mult despre el.

Si gata. cam pe acum lasam winamp-ul sa curga prin boxele orasului de otel... terminam "cola" si mergem acasa.... Pana miercurea viitoare, lasam "cautarea"voastra de seri folk. Noua ne-au iesit unsprezece.

O noapte cu totul speciala... Pe la aparat au trecut pana acum Ioana, Johnnie, Vlad Rulezzz, Andra, Roxana, Cristina si Mysha (aka "o chitara") , impreuna si separat, cum au nimerit.

Concluzia si, totodata, tema serii: Mysha este "o chitara".
(- comentariu - a se analiza de ce este Mysha "o chitara" , ce model de chitara este si cum este acordat - sfarsit comentariu semnat Ioana)

8 comentarii:

Unknown spunea...

odiosilor :D
nu poate omul sa doarma de raul vostru, bestii ce sunteti, sadicilor, monstrilor, fiinte insensibile...continuarea live cand ajung la voi
:D

Anonim spunea...

kam da... inca o seara faina. si da cristina eu ti-am dat cablul acela cerut de tine in poza cu placere heheheeh. Si am ajuns acasa ....ne vedem miercurea viitoare oare ce s-a mai intamplat....de cand am plecat? cantare frumoasa de acum in colo.....

Anonim spunea...

Uuuuiiiiiiiii!
Fain fu! Desi cu o dispozitie ciudata dar faina de chicoteala si ras de cronica laiv si in direct, reusiram pana la urma sa si cantam (adica trio-ul ad-hoc 'o voce', 'o chitara' si 'virgulita de pe "tz" adica yo)' .
Dupa care dezertai, caci era trecut de 12, adica cu o ora (scuzati cacofonia) mai tarziu decat planificat.
Ce a iesit pana sa plec si dupa...ati vazut si voi.
Dap, o seara speciala, cu multe 'secrete' si tone de PMS.

P.S: Am remarcat absenta fetei blonde care statea in randul 2 si a baiatului cret...
Va asteptam miercuri!

Cristina Andrieş, spunea...

Deci... eu m-am blocat după cântarea cu Nico.
Atât am avut de zis.

Lucian Curelariu spunea...

deci, da. Crsitina, sper sa te vad cat mai curand live! suna tare bine ce i aici:)

Ioana (Abe) spunea...

Vad ca v-a intrigat "o chitara"... :)

andra spunea...

Da...faina idea de a scrie cronica "laiv" si a iesit chiar bine..
Fain mai ales momentul cand s-a cantat "Nopti" la unison,sau "Invocatie"...atunci ni s-a sculat si noua,Mysha :P ...(parul..normal)
Experimentul cu cele doua fete..dragutz..mai ales ca sunt fete talentate(bine ai venit Cristina in echipa FolkFrate,desi clientii "fideli" te stiau mai demult).
Altceva..PMS..
Hai va pupam..ne vedem miercuri!

Roxana si Andra,doua cliente fidele:D

Anonim spunea...

foarte tare...