sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Marius Batu si Dragos Boeru la FOLK FRATE!




Miercuri 2 februarie , incepand cu orele 21:43, la Folk Frate in IRON CITY vom avea parte de un recital din partea unuia din cei mai talentati artisti romani, pe numele sau MARIUS BATU.

Seara va fi deschisa de Dragos Boeru, un tanar talentat cu o voce remarcabila, laureat al mai multor festivaluri printre care si Om Bun.




...Pretul biletului este de 10 lei, disponibil la intrarea in club.


Marius Batu este un interpret roman de muzica folk care s-a remarcat in lumea muzicii romanesti in 1977, anul in care a infiintat, alaturi de Eugen Baboi, grupul Poesis.

In perioada 1982-1985 activitatea sa s-a invartit in jurul Cenaclului Flacara" iar in 1994, dupa o perioada de 8 ani petrecuta in Germania, a revenit in tara si a reluat activitatea grupului Poesis lansand in 1996 albumul Cantec soptit.

A urmat o colaborare cu formatia Holograf la spectacole si albume precum: 69% Unpluged, Supersonic, Undeva departe si Holografica, sustinand partitura de chitara acustica si backing vocal.

In aceeasi perioada, il regasim alaturi de nume mari ale muzicii romanesti precum Ducu Bertzi pe albumele Dor de duca", Sufletul meu" si Poveste de iarna"; Mircea Vintila - albumul Madama de pica", Ovidiu Lipan Tandarica - Renasterea", Dinu Olarasu - Vis-a-vis", Stepan Project - Sensul vietii".

In luna iunie a anului 2001 Marius Batu este cooptat in grupul Pasarea Colibri, formatie alaturi de care lanseaza albumul Inca 2000 de ani" si se remarca prin melodii ca si Elegie", 2000 de ani" si Cantec Soptit". Dupa perioada Pasarea Colibri, a participat la diverse spectacole alaturi de Ducu Bertzi, Florian Pitis dar si alti artisti.

La sfarsitul anului 2007, dupa o pauza de mai bine de 10 ani si la 30 de ani de la infiintarea grupului, Marius Batu si Eugen Baboi s-au reunit in fata publicului romanesc si au lansat un nou produs marca Poesis, albumul Babilon

Niciun comentariu: