vineri, 3 decembrie 2010

Bucuresti - Suceava - Gura Humorului - Bucuresti

Asa am facut. 4 folkfrate in 8 zile. Bine... nu e ceva neobisnuit pentru noi... Am mai cantat asa si asta vara la mare. Doar ca tura asta parca a fost drumul mai lung si mai cu peripetii. Bun. Dupa minunata miercuri de la cabana de otel, vineri am pornit catre Bucovina. Cei 3 folkfrati in masina condusa de Cristina Andries. Nu am tinut minte nici macar 10% din glumele care s-au intamplat pe lungul E 85. Cert e ca am ajuns cu bine la Suceava, unde n-am avut timp de mai nimic. Soundcheck, cazat, o cina grabita constituita din Piţa (asa e acolo... cu "ţ" nu cu "zz" - cel putin asa zice Johnnie... eu n-am observat asta decat in Gura Humorului la "Cooperativa de Piţa La Bomba") si cantare.

Cantarea - Suceava:

Eu cred ca am inceput relativ stangaci. 2 piese in formula completa si apoi piesele pentru concurs. Una din regulile festivalului este ca trebuie sa canti 3 piese pentru concurs in prima ora de cantat. Noi am inteles putin altfel regula asta, asa ca dupa 2 piese cu totii am cantat Nadir, Cauta-ma tu, Femeia copac si inca ceva piese de le cant doar eu cu Cristina... Piese relativ moi, triste... de feeling. Apoi, pentru 2 piese a fost doar Teddy cu Cristina pe scena, timp in care am decretat cu Johnnie. HAOS. De la momentul asta, am inceput o seara FolkFrate comprimata intr-o ora. Folk, Rock, Reggae, Pop, Blues, Semimanea, Hip-Hop, Bossanova si cate si mai cate combinatii de stiluri. Fun for all. Pe la 4 dimineata am ajuns la cazare si am realizat surprinsi ca cele 2 camere rezervate pentru Adi Bezna (Gazda festivalului) si Bodi Pieptanaru' (da da da... chiar el... venit din orasul de otel sa ne sustina) au fost date pentru ca "rezervarea era valabila doar pana la ora 22:o0". Circ. Plecat in cautare de cazare... Alt circ. Pe moment ne-am enervat dar am castigat niste subiecte de glume si am ras ca niciodata....

Sambata - Gura Humorului

N-am reusit sa aflam cati km sunt intre localitati in Bucovina. La intrebarea "Cati km sunt pana la .....?" ni se raspundea "Cam .... minute". Deci, dupa 40 de minute de mers cu masina din Suceava am ajuns la Gura Humorului. La Bomba. Baut o cornata, o bere, fugit la studio. Alta regula a festivalului FolkLung spune ca trebe sa inregistram o piesa care va fi pusa la final pe cd-ul festivalului. Cate o piesa de la fiecare artist. Bine... Fie... Studio. "Cauta-ma tu". Toate bune si frumoase. Intors la Piţerie.
Off topic: Eu mananc foarte, foarte iute. FOARTE IUTE. In Bucuresti inca nu am gasit un sos care sa mi se para prea iute. Din piţa lor, pe care am cerut-o "cea mai iute piţa din lume" n-am reusit sa mananc decat 2 felii.

Scurt Soundcheck, si incepem. Nu noi ci Adi Bezna. Asa cum am spus mai sus, el a fost si este pana la sfarsit gazda festivalului. Sincer, il invidiez putin pentru ca are parte de distractia asta in fiecare week-end timp de 12 saptamani si in plus de asta o sa si cunoasca o multime de oameni frumosi. La Bomba am cantat altfel. Fara playlist, fara griji, fara micile emotii date de faptul ca suntem "in deplasare". Am cantat ca acasa, in orasul de otel. Nu ma intrebati ce, cum, cat pentru ca nu stiu sa va raspund. Stiu sigur ca in prima ora de cantare am cantat cele 3 piese pentru concurs si anume Nadir, Cauta-ma tu, si Femeia copac. Mai mult, nu va pot spune decat ca am avut parte de un public minunat, care a cantat cu noi si care a raspuns aproape la orice provocare data.
Mai vreau sa va zic ca o apreciez mai mult pe Cristina ca sofer dupa aceasta plecare. Pe drumul de intoarcere ne-a explodat un caucic si Cristina ne-a scos in decor fara incidente. Doar cu o mica sperietura. Dupa inca niste peripetii am reusit sa schimbam roata si asa am ajuns cu bine acasa.


Miercuri - 1 Decembrie - Bucuresti

Orasul de otel.
O miercuri ca oricare alta. Cristina in forma, noi cu povesti din Bucovina, Alma cu chef de cantat. Si am cantat pana la 4 dimineata. Si pentru ca Ion (stiti voi... barmanul) a avut grija de noi, n-am fost in stare sa scriu nimic ieri si relatarile despre seara de miercuri sunt aproape inexistente.
Anul asta mai avem Folk Frate de 3 ori, asa ca va asteptam pentru ultimele 3 seri Folk Frate din 2010. Miercuri, in orasul de otel.

Mysha

Un comentariu:

Cristina Andrieş spunea...

.... ...., Ioane!

Nu vă speriaţi, e cu drag.