joi, 15 octombrie 2009

Dinu Olarasu in IRON CITY sau “Spiridusii sunt nishte alcoolici”


Ma trezesc de dimineata si ma suna Dinu Olarasu sa ma intrebe daca totul este ok si daca ii pot rezerva o masa pentru niste prieteni, desigur ca m-am conformat, am sunat la club si am rezervat masa. Din discutia cu el reiesea ca vom vedea un spectacol foarte frumos pentru ca parea foarte bine dispus.

Cand ajung la club, pentru a monta scena, primesc un telefon de la aceeasi persoana de data asta in stare de ebrietate care imi spune : “ ….. cantarea s-a anulat” . Dupa niste discutii aprinse la telefon, in care se pare ca ma certam eu cu mine, mi-am dat seama ca nu am cu cine sa discut.

Mi-am cerut scuze oamenilor care venisera pentru “Spiridusul folkului romanesc” si alaturi de Mysha, Johnnie, Bodi, Comanel si toti ceilalti care ne sustin in fiecare miercuri, carora le si multmesc in numele FolkFrate! , am cantat si am ne-am simtit foarte bine .

Le multumesc pe aceasta cale si celor are au venit prima oara la FolkFrate!, special pentru Dinu Olarasu, dar totusi au ramas sa ne vada.

Saptamana viitoare va asteptam la concertul celor de la Tapinarii. Primul concert de cand s-a insurat Tanase. Un mic sfat: Nu beti inainte de FolkFrate!. Avem destula bautura in bar si puteti consuma aici :)

Teddy Olaru

11 comentarii:

valentin spunea...

se pare ca aparentele inseala,
sau poate asa se poarta marii artisti! a mai cazut un mit...
eu ca un fan declarat al fenomenului folk,si in special folk frate o consider o jignire...oricum m-am simtit foarte bine aseara.ne vedem la tapinarii miercuri,salutari!

Anonim spunea...

congrats, ca ati scris pe fata ce s-a intamplat. pacat de dinu, rand pe rand, indeparteaza oameni care tin la el, asta e ! va pup dragi folkfrati si sincer, mai bine cantati voi, vorba aia, n-ai cu cine ma, niste spiridusi alcoolici :)) !

Un alt spiridus spunea...

mno bun, ce-a facut domnul Dinu Olarasu nu-i tocmai kosher si n-ar trebui aplaudat.

sa-l blamam, deci.

ceea ce e deranjant, insa, este faptul ca alcoolemia domnului Spiridus este luata la bani marunti tocmai intr-un club in care artistii de fiecare miercuri se veselesc pe scena cot la cot cu publicul, in fum de tigara si gust amar de bere.

absenta domnului Olarasu este regretabila, insa alegerea de a nu urca pe scena baut este una inteleapta.

Teddy spunea...

catre celalalt spiridus: deaia nu va cerem bani la intrare pentru faptul ca noi cantam in fiecare miercuri. o facem de placere si pentru a ne simti bine. in momenul in care cineva va plati bani la intrare pentru unul din noi va asigur ca veti gasi un spectacol lucrat, organizat, si vom avea grija sa anuntam un concert si sa nu bem inainte. nu cred ca la concertele ZaDuff sau in alte proiecte pe care le avem cei de la folk frate ne-a vazut cineva in stare de ebrietate pe scena.
Da, a fost o alegere fericita cea de a nu se urca pe scena, acum 2 ani a facut asta in vama veche, a cantat de 3 ori suna-ma noaptea si s=a dat jos, iar oamenii au platit, experienta isi spune cuvantul :)
Teddy

Mysha spunea...

Catre alt spiridus. Decizia de a nu canta baut e corecta. Dar decizia de a consuma alcool astfel ajungand intr-o stare de ebrietate suficient de avansata incat sa nu iti poti onora un angajament? Pe asta n-o judeca nimeni????

Mysha

Vlad spunea...

cam aiurea pt k cineva chiar a pierdut timp, probabil bani, cu organizatul degeaba, plus imaginea FF in fata publicului,k in mod indirect, Si aceasta fiind afectata ... c' mon, lumea mai intelege o Problema de sanatate, un accIdent ( doamne, feReste!! ), dar e km naspa sa spuI publicului " s a mbatat "... ne veDem miercUri ... SHHHHH ...

inca un spiridus spunea...

Lipseste omu' doua saptamani din Bucuresti si din blogosfera si cand se intoarce gaseste...tiganeala ieftina. Scumpilor, cateva precizari pentru voi.Prima, ca sa nu fiu acuzat de "nepotisme", ar fi ca nu prea sunt fan Olarasu.A doua: fara a fi fan, nu pot sa ii neg calitatile de cantautor folk, ceea ce nu se poate spune despre voi si "prospaturile" voastre.Deci, cand o sa compuneti si cand o sa cantati precum Olarasu, cand o sa fiti pe scena folkului romanesc, aplaudati si iubiti, asa cum e de atatia ani Olarasu, cam atunci veti avea voie sa comentati tampeniile facute de el.In al treilea rand, daca nu ma insel, nici voi nu sunteti tocmai straini de fenomenul numit popular betivaneala si intre noi fie vorba sa stiti ca arata foarte urat sticlele de bere pe scena, iar scuza "e doar un club underground" nu tine atata vreme cat va dati de artisti. Concluzia: foarte urat ce ati facut voi. De acord, e urat si ce a facut Olarasu, ca a anulat un concert pentru ca era prea beat ca sa mai cante, insa puteati tine asta pentru voi, nu sa strigati in gura mare pe bloguri precum chivutele jignite de ce ARTISTUL Dinu Olarasu nu a mai venit la marea seara folk a AMATORILOR.Urat, Folk Frate.Aveam o parere mai buna despre voi dar se pare ca toate zvonurile ce mi-au bazait pe la urechi despre "calitatile" voastre sunt reale.Va trebui sa imi cer scuze de la cei cu care m-am certat luandu-va apararea de atatea ori.Nota 0.La purtare si la diplomatie.Nu se face asa ceva.Pe mine m-ati pierdut de musteriu, renunt la seara voastra "folk" si ma mut in Cross.Macar acolo sunt artisti adevarati si conditii civilizate si stiu de ce platesc intrare.Apropos de asta, nu vi se pare ca pentru cele 5 sau 6 mese schiloade, lazi de bere, galagie, shot cu gust de Cico(bautura aia fara gust de pe vremea impuscatului pentru cine nu stie) si fum cereti cam mult pe bilet atunci cand aveti invitat?Stiti voi, raportul pret/calitate.

Cristina Andrieş, spunea...

@inca un spiridus: Apropo de purtare si diplomatie - ai putea avea macar demnitatea de a-ti dezvalui numele. :)

Cat despre comentariile ”protestatare”, nu cred ca e cazul sa ne aventuram in a arunca cu gunoi, mai ales atunci cand nu cunoastem fiecare detaliu al situatiei. Si ma refer aici la orice situatie.

E mai bine ca Folk Frate sa-si asume vina pentru greselile altora?
Fii fara grija, imaginea lui Olarasu oricum nu are de suferit. Nici a lui si nici a marilor artisti de care vorbesti, aceeasi pe care ii aplauda lumea si dupa 20 de ani, cand numai amintirea gloriei lor mai are ceva de spus. Nu e cazul lui Dinu, dar vroiam sa-ti readuc aminte ca nu toti sunt sus prin propriile merite.

Personal, urc pe scena cu drag si fara ”vedetismele” de care uneori am fost acuzata si pe care nu mi le-as permite nici daca as fi Olarasu sau oricare dintre cei mari. Poate ca am un mod mai ”violent” de a-mi transmite emotiile, insa vin in fata publicului pentru ca ceea ce incerc sa spun atinge o mana de oameni, iar asta e mai important ca orice acuza nejustificata.

Revenind la Olarasu: a calcat stramb si stie asta, si-a constientizat greseala, iar evenimentul a trecut.
Cine a inteles, foarte bine. Nu cred ca e cazul sa ne strangem de gat unii pe altii sau sa o dam in sah violent.

Cu scuzele de rigoare ca v-am retinut atat: Fiat pax! :)

cel mai spiridus spunea...

Nu inteleg de cand adevarul este 'tiganeala ieftina'.
Nu inteleg de ce atunci cand 'ARTISTUL' o da in bara rau de tot, organizatorul trebuie sa isi faca 'mea culpa'.
Nu inteleg de unde ai presupus tu 'inca un spiridus'-ule ca FolkFrate! se vrea a fi 'cantautor folk' care 'se da artist'. Nici nu are cum...ca e mai multi de doi...
Si acum o intebare, ca intre spiridusi:
Ai observat ca shot-ul are gust de Cico inainte sau dupa ce a anulat ARTISTUL Dinu Olarasu?

Vlad spunea...

pt ink un spiridush ... adevaru e k buna noastra dispozitie din seara de FF este n stransa legatura cu satisfactia obtinuta din discutiile de pe blog ... sa sti ca cei care au lipsit in seara respectiva, crezand k va canta Dinu Olarasu, au pierdut o seara geniala sustinuta de Echipa FF & friends...

in al doilea rand, as vrea sa precizez : Shot ul cu gust de Cico e un bonus al faptului ca tu ai platit intrarea, u intrarea platind o pt artistul respectiv, nu pentru shot ... nu te obliga nimeni sa i dai capac ...
Mesele schiloade ... =)) poate ar trebui sa mai treci prin Iron City, sa vezi ce se intampla in jurul meselor ... cata prietenie in jurul lor ... asta le face sa reziste ;)
Navetele ... preferi sa stai in picioare ? plus k nimeni nu s a plans vreodata de lucrul acesta ...
Galagie ... Hmmm... aici ne ai cam prins ... noi credeam k suntem in carciuma ... u ai venit la biserica ... e cam deranjant, intr adevar ... nu am cuvinte pentru a argumenta acest aspect...
Sa fi totusi amabil a ne spune cine esti ... ca sa stim cui vom simti lipsa ...
Pup Folk Fratzi !!

Teddy spunea...

nu stiu cine e domnul care a lipsit 2 saptamani si a gasit "tiganleala" la noi dar spun un lucru si-l voi mai spune: "in momentul in care vei plati intrare in club sa ne vezi pe noi, "amatorii", vei putea emite pretentii".Asa ca, daca nu iti place, poti alege orice optiune din cele din oras. Pot sa spun cu tarie, ca atunci cand am avut intrare la folkFrate!, a fost respectat cel ce a platit bilet (vezi serile cu Mircea Vintila, Emeric Set, Zoia Alecu, Maria Gheorghiu, Tapinarii, Aniversarea FolkFrate! ....) . Sincer cred ca esti doar rautacios si sper sa mai vii pe la noi chiar daca te muti la colegii de la crossroads. oricum ne vedem marti acolo la mircea vintila si poate cine stie ... ne recunoastem :)