joi, 9 aprilie 2009

Cronicutza neobiectiva (de ziua mea)

Advertisment: ACEASTA CRONICA ESTE UNA INCOMPLETA IN CARE SINGURELE DATE SIGURE SUNT NUMELE CELOR CARE AU URCAT PE SCENA. SE ASTEAPA COMPLETARI. SUBSEMNATA NU ISI ASUMA NICI O RASPUNDERE PENTRU LIMBAJUL OARECUM PATETICO-MELANCOLIC.

Cum parca uite asa mai e putin si bate anul de cand am aterizat pentru prima data la FolkFrate, uite asa se face ca in timpul asta ce trecu serile de folk de aici au ajuns sa imi fie seri de mers printre prieteni, seri de umplut de energie pozitiva si de voie buna. Mi-am lasat eu ieri pixul si foaia cu care luam notite in general, dar tot nu pot sa ma abtin sa scriu despre cum fu. Nu de alta, dar ceea ce s-a intamplat pe scena a jucat un rol important in mentinerea unui zambet cat se poate de sincer si fericit pe fata mea.

Gata, terminand cu sirposeniile sa va spun ce invitati de vaza avusei eu aseara (nu ca ar fi fost invitatii mei, ei oricum sunt si exista pur si simplu…dar, asa, sa ma simt mai importanta).

Mysha si Jonnie. In deschidere, cu “Numaratori de ploi” (care nu se numeste asa, cred, dar nu mai tin minte), si cu “Destin”, daca nu ma insel

Prospatura. Andrei sau Adrian (mii de scuze, nu am retinut), adus de catre domnisoara Nicoleta Palarie. Cu aceeasi domnisoara a si cantat ceva piese. Despre pistrui, dimineti, soare, dragoste si altele. Placut mult, mai vrem.

Stefan Tivodar. Un fel de furtuna a serii: a venit, a cantat patru piese si a disparut. VST, Hit the road Jack combinat cu The Passenger, si acompaniate de Cristinissima. Piesele trei si patru sunt piese noi invatate. Din pacate subsemnata este un pic ametita fara pix si foaie si nu mai stie exact care erau. Dar stiu ca ultima piesa cantata (de altfel, invatata in dimineata zilei de ieri), mi-a placut.

2/3 din Trupa Verde. Adica Jenica si Comanel. Pe aici se rupe putin filmul, din motive de lipsa a mea din incinta. Din amintiri: a fost “Mistretul”, a fost “Batacanda” si inca ceva piese din zona non-folk, dar gustate de toti cei prezenti.

Alina Manole. Cu “Detalii”, si “Te iubesc atat de…”, bonus “Casatorie in stil Italian”. Cu concurs pentru albume semnate. Cu “Luna Patrata” terorizata de mine in incercarea de lua albumul. L-am luat, m-am simtit bine langa Alina pe scena, sper ca nu am cantat chiar rau. A fost simpatic.

Mysha, Cristinissima, Nico. Vijelie. No comment.

Mysha, Nico. Vreo doua piese. Frumos, ca mereu.

Boeru. Dragos Boeru. Cu multumiri pentru “De ziua ta”. Mai multe piese. Sweet child in time. Cu Teddy present si el pe scena.

Pentru mine seara s-a terminat cu “cei trei magnifici” – Jonnie, Mysha, Teddy – prezenti pe scena.

Fu fain, ma!


OANA DUMA

3 comentarii:

Anonim spunea...

2 cronici si nici un comentariu.
Ciudat...cel putin

Anonim spunea...

"Numaratori de ploi" e de fapt "Scrisoare de bun ramas" :)

Anonim spunea...

ok!Va rog animati blogul folk frate si serile de miercuri seara.Eu primesc vesti despre voi doar de pe pagina si de la prieteni.am cunoscut o studenta ceha(in Carrara,It.),a invatat limba romana si ii place enorm folkul romanesc.sper sa o aduc candva in Orasul de Otel.Peste vre-o 3 luni o sa apar si eu prin Iron.Sper sa va gasesc la fel de energici si pusi pe fapte.O fana devotata,Iulia:P Va salut!