miercuri, 11 februarie 2009

mesaj in sticla preluat de la scoala de folk

Dragii nostri.... se pare ca o persoana va considera "NIMENI". va invit sa ii raspundeti rugandu-va totusi sa pastrati vocabularul in limite respectuoase.
Iata mesajul primit de Ioana Munteanu



"Draga Ioana,
Nu te supara pe mine, dar, in caz k n-ai observat k nu intereseaza pe nimeni recitaluri d-astea, din pacate folk-ul este pt oameni care chiar n-au ce face, sau care au obiceiul sa traiasca in padure si traiesc cu sentimentul k ii suporta cineva cum ponegresc imaginea de haiduc, care chiar aveau un scop absolut nobil (nu doar sa si-o traga in bataia vantului).


Numai bine,
Laura"


Oare Laura are dreptate?


Mysha

29 de comentarii:

Anonim spunea...

Eh, evidenta o contrazice - exista oameni, chiar multi, interesati de serile folk

un lucru nu stiu - de unde stia ea cat de nobil e ce faceau haiducii si daca nu cumva chiar le placea sa si-o traga in bataia vantului :)

ii uram sa incerce si ea, sa se linisteasca, sa nu mai fie suparata, sa zambeasca mai mult :P

Anonim spunea...

Gusturile nu se discuta, pacat ca unii oameni nu stiu asta

Anonim spunea...

mergand pe ideea "gusturile nu se discuta" am gresit postand acest mesaj. Totusi eram curios sa vad ce ziceti de asta.

Anonim spunea...

Gusturile nu se discuta, dar cuvintele se gandesc inainte de a le da drumul in lume si, plecand de la aceasta idee, mesajul merita un raspuns:
Draga Laura, fara sa vrei poate, ai jignit nu doar pe cei care, in fiecare saptamana, vin in numar foarte mare sa ii asculte pe "haiduci" cantand, nu doar pe cei care isi rup cateva ore pretioase din timpul de munca pentru a organiza aceste seri folk si care de multe ori pleaca de acolo direct la servici (probabil vei fi extrem de mirata sa afli ca absolut toti au cate o meserie si un job stabil), nu doar pe cei care urca pe scenele folk si canta din dragoste de cantec si de oameni, insa ai jignit un om care, ani de zile, a fost faclia folkului romanesc si a crezut cu tot sufletul in ceea ce facea: Florian Pittis. Cer eu iertare umbrei lui in numele tau. Si tine minte un lucru: faptul ca venim, ca ascultam, ca ne place, ne face sa nu fim "NIMENI" si sa iesim din turma.

Anonim spunea...

Eu ma gandesc ca si postul scris de mine acum ceva timp intitulat "unsprezece" este in sinea lui un raspuns... http://folkfrate.blogspot.com/2009/01/unsprezece.html

Anonim spunea...

Asa cum am spus odata si pe "esafodul" din Piata Mare a Orasulul de Fier, noua, celor care ne adunam miercurea ne place folkul. Si de-asta il cantam si incercam sa-l ducem mai departe, asa cum e el, poate perimat, necomercial si pe alocuri trist. Este insa o muzica a sentimentului, care iti desteapta fiecare caramida a "catedralei cu pereti pulsand"... si de asta zic eu ca merita sa fiu acolo, aproape in fiecare miercuri, cu chitara pe brate...

Ii voi respecta Laurei parerea, in virtutea liberului arbitru, dar nu i-o voi impartasi. Pentru ca haiducia despre care vorbea ea exista in fiecare om care miercuri de miercuri se face mic pe un scaun , banca sau lada de bere; exista inlauntrul sau si il face sa iubeasca "pletele si ploaia", sa strige lumii intregi "de ce esti prea rea de gura?!?", sa suspine a "verde crud", sa planga si sa rada, sa traiasca, "departe de insule, de poze, de fumat, de ministerul extern..." (mda, Travka nu e folk, da' versul asta se leaga cumva de context)

Daca Gia i-a urat ceva Laurei, imi permit s-o fac si eu, in virtutea apartenentei la aceeasi "turma"... Deci, Laura, nu e nimic rau in a ti-o trage in bataia vantului, nu e nimic rau in a-ti permite uneori sa-ti scoti umerasul de sub camasa, nu e nimic rau in a te despuia de tot ce nu inseamna "Tu insati" si a te arata celorlalti, nu e nimic rau in a renunta la teama ipohondrica de a nu te rani... nu e nimic rau in a TRAI...

Parerea mea!

Pe diseara...

andra spunea...

Draga noastra Laura,

In caz ca n-ai observat,ascultatorii de muzica folk("aia care n-au ce face") stiu in primul rand sa se exprime corect gramatical.Asta ar fi un prim pas in a te integra si tu printre noi...ca esti cam singurica...observam noi.
Draga noastra,sa ne spui si noua cine se foloseste de imaginea de haiduc,"care chiar aveau un scop absolut nobil "(ca doar el e mai multi,nu-i asa?).
Ascultatorii de folk sunt oameni civilizati ,care respecta persoanele cu alte gusturi muzicale , spre deosebire de tine care esti cam limitata.
Folk You sister!

Cam asta a fost mesajul nostru pt. Draga de Laura.
Si totusi...noi o iubim.
Pa pa!!!

Roxana si Andra

Anonim spunea...

cu siguranta se poate face muzica si fara ajutorul instrumentelor. avem calculatoare care fac treaba buna, avem software priceput si avem si clape, la o adica, gata oricand sa inlocuiasca instrumentele reale pentru a orchestra pasiunile de moment ale oricui isi doreste locul din fata microfonului.

din fericire, mai exista si chitare. exista cantece de munte, pe care unii le apreciaza iar altii nu. personal, am pierdut momentul cand le inveti farmecul, in adolescenta, asa ca nu ma simt legat de cantecele de haiducie sau de codru verde.

eu, unul, folosesc cuvantul "folk" pentru ca e mai scurt decat "amalgam de muzica si vers de suflet produs de oameni cu ajutor de voci, chitari, instrumente de suflat, bongosuri, tamburine si altele asemanatoare". in "folk"-ul acesta il vad pe nicu alifantis, ada milea, james blunt, leonard cohen, alexe andries, joan baez, dinu olarasu si muulti altii. ati fost la sting aseara? nu? ati ratat un concert folk de toata frumusetea.

timpurile se schimba, muzicile se schimba, dar de un om si o chitara vom avea mereu nevoie.

Unknown spunea...

eu i-am raspuns deja laurei, asa ca nu am sa spun nimic...momentan
comentariul meu va fi unul muzical :)
insa, vorba lui mysha, chiar eram curioasa sa vad reactiile "nimeni-lor" ascultatori de folk :)

valentin spunea...

daca tipa asta crede ca nu intereseaza pe "nimeni" aceste recitaluri tin sa o anunt ca misha are dreptate in multe cluburi lumea se strange sa asculte MUZICA.am ajuns si io in fire intr o luni si lumea se calca in picioare, la fel si la scoala de folk.probabil e de pe alta planeta.nici nu merita luata in seama
ne vdm diseara

Anonim spunea...

oare cretina asta o fi ascultat vreodata folk? ar trebui sa nu mai comenteze si sa isi vada de mamelele ei.....

Anonim spunea...

*manelele (muzica proasta)

Anonim spunea...

dragul meu folk frate...

ca nu suntem de acord cu ce spune Laura pare indeajuns de clar.

la fel de clar a fost si Mysha cand a rugat pe cei care posteaza aici sa incerce a raspunde cat mai elegant si lipsit de injurii.

Laura are dreptul la propriul punct de vedere. ca judeca poate pripit sau incorect din perspectiva noastra e cu totul altceva - acest fapt nu justifica folosirea unor cuvinte nu tocmai frumoase.

reactionand asa, dovedesi ca nu esti cu nimic diferit de manelistii care se iau de tine pe strada fiindca ai parul lung sau o chitara in brate - haide sa fim civilizati, prin urmare.

Anonim spunea...

Parerea mea e ca Laura vorbeste fara sa stie cum stau lucrurile. Eu am fost la seara de folk si atmosfera e foarte relaxata, oamenii se simt bine, beau o bere, canta si povestesc. Si desi uneori nu se canta numai folk totusi e un altfel de muzica si o alta atmosfera decat in toate celelalte cluburi. Si eu nu zic ca la manele nu merge si nu se distreaza "nimeni" pentru ca n-am fost si nu comentez :D

Propunerea mea: Laura sa vina la o seara de folk si apoi sa-si dea cu parerea. Stie cineva cum poate sa dea de ea sa o invite?

Si tivodaru canta bine! Felicitari, le-ai luat Gazu' :)

Unknown spunea...

Mishu, buna idee ;)

Cristina Andrieş, spunea...

Nu cred că ar avea sens să reiau nici gândurile lui Dragoş, nici pe ale lui Ştefan. Asta pentru că, în fond, probabil că toţi avem cam acelaşi numitor comun în ceea ce priveşte reacţia faţă de mesaj.

Mă întreb, însă, dacă nu cumva "gusturile" Laurei vin dintr-o experienţă neplăcută legată de muzica folk sau din faptul că cineva a ghidat-o pe un drum greşit.

Cum înverşunarea ei pare nefondată, ideea de a o aduce pe la diverse seri folk s-ar putea să funcţioneze.

Cu ocazia asta, poate îi explicăm şi ce înseamnă PMS. Sau, şi mai bine: poate descoperă singură.

Anonim spunea...

Oare de ce va pierdeti timpul (pretios cred eu....) pentru o astfel de parere.....Dragi mei, aveti lucruri mai bune de facut....stiti cine sunteti (suntem...) ce valoare aveti....domnisoara respectiva probabil nu a participat la astfel de seri....sau nu a " avut" sufletul la ea pentru a putea intelege....fiinca ceea ce faceti voi se intelege in primul rand cu sufletul....
Oricum.....acum ma "refac" dupa o alta seara fff frumoasa in Iron City... cu muzica buna...cu voci superbe...cu oameni care pot face show doar cu o chitara....si care indiferent ce au facut peste zi...au sufletul la ei...

Anna

Anonim spunea...

Auzind aseara de aceasta polemica, am fost tare indignata, desi nu era prima data cand se vorbea urat despre muzica folk si despre cei/cele care o apreciaza.
Dar aseara am avut-o langa noi pe Maria Gheorghiu si am realizat ca nu am nici un motiv sa ii raspund Laurei sau sa incerc sa ii demonstrez ceva.
E ca si cum un credincios ar incerca sa convinga un ateu sa creada, sau un indragostit sa isi convinga inima sa nu ii fie dor.
Azi, mesajul Laurei nu ma mai atinge.
Totusi, ma intreb de ce citeste un 'ateu al muzicii folk' un blog adresat acesteia si de ce isi pierde timpul sa isi exprime intr-un mod nu foarte coerent si convingator, parerea de rau a faptului ca folk-istii 'si-o trag in vant'.
Recomand tuturor cu caldura 'Blowin in the wind'!
Serios Laura, nu stii ce pierzi!

Cristina Andrieş, spunea...

Nico, iu rulz.

Dixit!

Bubu spunea...

Cand am citit ieri mesajul Laurei imi doream tare mult sa o cunosc...sa pot sa incerc sa ii explic ce inseamna pentru mine muzica folk..ce inseamna serile astea...amalgamul ala de sentimente pe care cred ca il avem cu totii in suflet cand ascultam cantecele astea....dar acum mi-am schimbat parerea!aseara am ascultat o voce extraordinara, Maria Gheorghiu, si...cred ca cel mai bun raspuns pe care i-l putem da Laurei este acesta: sa ascultam in continuare muzica asta vie...sa traim si sa ne iubim in continuare!:) Asa ca, hai sa "ne-o tragem in bataia vantului"!:P

Anonim spunea...

Daca tot va doriti asa mult sa explicati unor "nestiutori" ce inseamna muzica folk pt voi si cat de valoaroasa este ea, cunosc eu vreo 87 de manelisti... puteti incepe cu ei!
Pe bune, e absurda polemica asta! Valoarea muzicii folk nu a fost stirbita prin cuvintele unei persoane careia nu-i place, precum nici nu este ridicata prin cuvintele voastre.
Acordati prea multa atentie unui nimic. Zilnic, cel putin 14821 de manelisti injura muzica rock... asta inseamna ca trebuie sa ne apucam sa le explicam lor ce inseamna muzica Rock? Si cu folkul e acelasi lucr.
Si sunt sigur ca multi dintre cei care incercati sa impresionati aici prin vorbe marete despre ce inseamna muzica folk pt voi, daca e sa va intrebe cineva despre muzica clasica sau despre opera, ma indoiesc ca toti ati putea macar sa o tolerati, sa nu mai zicem sa o si intelegeti.
Fiecare cu gusturile lui si fiecare asculta muzica pe care o poate intelege.
Acest post e de-a dreptul stupid, pt ca zilnic sunt mii de injurii la adresa muzicii de valoare... ar fi de-a dreptul absurd sa le dam importanta tuturor, precum e absurd sa acordam atata importanta in mod preferential, doar unora.

Tipei nu-i place muzica asta si gata, si ma indoiesc ca o va convinge cineva... am incercat eu o data, in prostia mea, sa ii prezint unei maneliste formatia Led Zeppelin... si acum ma amuza reactia ei cand i-am pus melodia "Babe, i'm gonna leave you". O zgaria pe creier, pur si simplu.
Sa nu mai zic ca despre Child in time, de la Deep Purple, spunea ca e o melodie satanica.
Daca ea prefera Gutza, "Cinsh'pe centi" sau crbl, ma indoiesc ca o veti face voi sa asculte ceva ce nu poate sa inteleaga. la fel cum nimeni nu va va convinge pe voi sa ascultati "vedetele" amintite mai sus.
Asa ca linistiti-va. Ati dat prea multa importanta cuiva care v-a injurat si astfel ati pierdut, pt ca persoana respectiva va vedea cat v-au frustrat cuvintele ei.

Si apoi, tot ce scrieti voi aici e lipsit de importanta, pt ca era normal ca pe un site de folk, unde intra doar prieteni folkisti sau iubitori de folk, parerile sa fie numai pozitive.

Ce treaba am eu ca o persoana nu suporta muzica folk? Nici eu nu suport o multime de stiluri muzicale, dar pot sa le ascult linistit pe cele care imi plac, chiar daca altora in lumea asta nu le place.
Va fi nevoie de un om cu chitara in mana, atata timp cat va exista cineva care sa-l inteleaga.
Nu e vina muzicii folk ca don'soara laura nu o intelege, precum nici nu inseamna ca daca ea nu o intelege, nu are valoare.

Si sa o sprijin putin pe domnita asta luata la rost pe nedrept (caci ea a comentat pe privat, nu public), va asigur ca exista si alte stiluri muzicale pline de sensibilitate. dovada o gasiti aici

http://www.youtube.com/watch?v=1hcdjudYlTs&feature=related

Enjoy! :))

Anonim spunea...

Acum nu are rost sa fim rai cu "IA" pentru ca nu stie nimeni daca genul de muzica pe care-l asculta "IE" cu "dezACORDURI" sau numai basi si inalte... dar poate avem ocazia sa o cunoastem si sa zacem la un pahar de vorbe in "bataia vantului" langa FO(l)K, fara apa calda,dush (apropo "DRAAAAGOOOOOSH AVEM DUSH")si placa de par...oricum noi iubim si

Anonim spunea...

Eu , sunt intrutotul de acord cu ANONIM , imi cer scuze celor care , atat de frumos dealtfel , ati incercat sa-i explicati acestei fete de ce ne place noua acest stil!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Si ca sa dam cu mucii in fasole in stil mare, ne cerem scuze ca ne cerem scuze. Lasa bre, iubitoru' sa-si exprime sentimentu' daca asta simte. Daca vrea sa se exprime artistic, de ce sa il reducem la tacere? De ce consideri TU anonimule, ca cei care au fost cat se poate de sinceri si au incercat sa convinga auditoriul nestiutor, au pierdut pentru ca si-au aratat vulnerabilitatea in fata unei indiferent(z)e? Cum sa raspunzi la ratiune cu sentiment si sa ai castig de cauza?
...

Unknown spunea...

A..era sa uit, nu a zis nimeni, dar nimeni, nicaieri, ca neiubitoarea noastra de folk ar fi manelista, aici ati generalizat, vorba ei, in vant :) Sincer, daca e sa ma iau dupa poza de profil si dupa stilul dat paginii personale, as zice ca e putin spre metale d'alea negre si gotice combinate cu oarece emo kidz :) De asta gandesc eu cu mintea mea de folkista inraita si iubitoare de vis ca poate, cine stie, are o sansa sa invete sa zambeasca :)

Adrian spunea...

N-am acum timp si chef sa dezvolt subiectul. Spun doar ca Laura n-are dreptate. Oamenii care canta folk au ce face, au valoare, au cultura, au public. Iar publicul la randul sau este un public deosebit.

Anonim spunea...

sincer, toata povestea asta cu laura inecepe sa imi lase un gust amar...si trebuie sa recunosc ca sunt putin dezamagita de o chestie...blogul asta nu era un loc in care noi sa ne lasam parerile? sa spunem exact ce gandim, ce impresii avem legat de diverse evenimente... Anonim, cine esti tu sa ne judeci? poate ca ai dreptate ca i s-a dat acestei laura mai multa atentie decat era cazu...dar asta nu iti da dreptul sa ne critici ca ne-am exprimat parerile si ca am facut-o exact asa cum am simtit,indiferent daca am folosit "vorbe marete" sau nu...si in nici un caz nu iti da TIE dreptul sa apreciezi cunostiintele celorlalti in materie de muzica sau orice altceva! Daca tu te consideri un atotstiitor in domeniul muzical, felicitari!transmite-le si celorlalti din cunostintele tale...dar nu arunca vorbe in stanga si in dreapta fara sa stii despre ce vb....

Vlad spunea...

din fericire, te inseli, Laura... Folkul este muzica pentru suflet... iar ceea ce se petrece la serile de Folk, este un amestec intre prietenie, voie buna, si relax... intr adevar, unele piese sunt inspirate din aventurile traite de haiducii nostrii... so what ? cat despre dragostea in bataia vantului ... care i problema ? ne mandrim de maiestria cu care acest subiect a fost tratat de catre al nostru pe veci, Eminescu...:)in schimb, nu e ok sa desconsideri niste persoane, numai datorita modului in care isi traiesc anumite sentimete, sau al aceluia prin care se manifesta... din p meu de vedere, e ceva de vis, tot ceea ce se intampla si tot ceea ce se traieste in jurul Folkului... cat despre adierea vantului ...:">