joi, 26 februarie 2009

Alternocronica - M.I.S.H.U. vs. Soricelul

Deci, dom'le, nu e corect!

Eu propun o discutie legata de soricelul asta.
Pai cum asa? Sta cu burta in sus dupa ce bea berea de pe scena, se apuca sa chitaie numai pentru unii si mai devine si vedeta serii? Apoi, pe langa toate astea, ii face si pe altii sa imprumute din apucaturile lui.

De exemplu, invitatul special de la Cluj (pe al carui tricou scria, insa, "Jamaica") a M.I.S.H.U.nat toata noaptea si ne-a povestit muzical cate in luna si in stele (multumim, M.I.S.H.U., ne-a placut despre tine si speram ca te-ai simtit bine la noi), facandu-i si pe altii sa-si "bage coada" din cand in cand.

Astfel, in competitia acerba pentru cascaval s-au duelat in chitaieli si in chitare: Mysha (care a observat existenta "dusmanului" si care a facut greseala sa ne-o spuna), Johnnie (directorul artistic al Folk Frate, care oricum primeste o bucata de branza din oficiu pentru ca a fost omniprezent), Stefan Tivodar si Bodhi (la categoria "originalitate a instrumentelor" - claviton vs. pieptene), Teddy (care parea ca a venit satul de acasa, pentru ca a pus la bataie doar cateva piese), Vlad Rulezzz si subsemnata (in lupta la dublu pentru o felie de cascaval, cu mentiunea: "de veeeeei plecaaaaa..."), Alina Manole (pe care toti o iubim "atat de..." - mai putin soricelul, atunci cand va afla ce motan "fioros" si "micut" are ea acasa).

Pe scurt, o noapte in care s-a ras in hohote, plina de folk (tin sa amintesc piesele "Umbrella" si "Hit me baby one more time", pentru care tot lui M.I.S.H.U. va trebui sa-i multumim) si cu niscaiva peripetii de ordin tehnic, care ne-au adus aminte ca si chitara neamplificata suna bine si ca publicul poate sa cante cu artistii, daca vrea.

Acum... Intrebarea e: ce facem cu soricelul data viitoare?

Il prindem si ii furam cascavalul, il primim intre noi si ii dam sa bea sau il punem la treaba, sa scrie si el o cronica alternativa, daca tot e primul soricel care a inteles ce inseamna P.M.S.?

Cristina

10 comentarii:

Anonim spunea...

sa inteleg ca in afara de ascetic_mouse, a mai fost un shocate la FolkFrate? si mie de ce nu mi-a spus nimeni? (nu de alta, dar ar fi fost interesante reactii gen "nepoateeeee"!!).

ne-a placut cetateanul M.I.S.H.U. si il mai vrem prin Capitala!! cautati-l pe www.doingtheartwork.com, merita! :)

Cristina Andrieş, spunea...

Crezi că eşti singurul şoricel din lumea folkului?

Iată că va trebui să-ţi aperi locul de acum încolo; ai văzut şi tu câte "prospături" ies de sub adăpost în ultima vreme.

Anonim spunea...

"there can be only one"...dar daca stau sa ma gandesc bine, mai e si "soricelul suparat" al celuilalt Andries (pe care vreau sa-l cant soon), asa ca...

cat despre prospaturi, nu mi-e frica. voi fi, totusi, mai atent cui las pe Miruna. de-ar fi stiut saraca femeie ca va ajunge pe spate in bratele unui june, in vazul intregii lumi...:)

Cristina Andrieş, spunea...

Adevărul e că a cam avut parte de ceva senzaţii tari chitara ta...

Anonim spunea...

apropo de "umbrella" si de "baby one more time" trebuiau mentionati autorii asa cum se face la Folk, frate!
http://www.youtube.com/watch?v=5paQ9BwFAgI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=cRHZqg8yVXQ&feature=related

Anonim spunea...

Daca era vorba de nishte piese total necunoscute, probabil ca se cerea lucrul asta. Oricum nu cred ca m-a crezut nimeni (sper ca nu!!!) cand am spus ca le-am compus special pentru acea ocazie :) M-am simtit bine la Iron, a fost foarte mishto, multumesc de primire. Si iu necst taim!

andra spunea...

Inca o seara incheiata dimineata devreme in Iron..cu urmarile uzuale..(o zi de joi plina de lancezeala si "revenire":P)a fost si miercurea asta..
O sa imi permit sa reiau un pic evenimentele ce s-au desfasurat ,in ordine cronologica,sper...pentru a mai adauga cate ceva..
Seara a inceput cu M.I.S.H.U. care a cantat cateva piese proprii,care au derutat un pic publicul obisnuit cu un pattern al serilor de miercuri...public ce nu a avut nici macar bunavointa de a asculta ce are de spus baiatul ala,de a-si face macar o parere despre el...urat dragilor..urat!poate nu-s eu in masura sa judec dar..ma plang si eu ca simplu ascultator..in plus norocul a fost ca nu s-a lasat descurajat si am mai avut placerea de a-l auzi si mai tarziu..poate cu mai multa atentie pentru a nu crede despre noi ca suntem total lipsiti de bun simt..
Apoi,demn de mentionat este si baiatul cu vioara,Alin,care a cantat alaturi de obisnuitii serilor noastre din Iron(Mysha,Jhonnie,Teddy ectzetera) care a fost absolut fantastic.. si pe care sper sa-l mai vedem pe scena macar in fiecare miercuri :D
Nu pot sa uit nici de Stefan Tivodar,bineinteles, care,parere personala,a fost in cea mai buna forma de cand il stiu eu pe aici,pe la FolkFrate.Nici de aparitia Alinei Manole intampinata "atat de".. Sau de Cristina(autoarea alternocronicii)impreuna cu Vladuzzz Rulezzzzzz interpretand deja binecuoscuta "de vei pleca", asta insa tarziu in noapte dupa ce pe scena s-au cantat vrute si nevrute,piese cu care eram obisnuiti,sau nu(offf cum a iesit ea seara din pattern:D)s-a cantat cu si fara amplificare,la un microfon sau mai multe,la pieptene sau muzicutza..
A fost o seara reusita per total..mi-ar fi placut sa cante si Nico,pentru ca ea e singura care interpreteaza niste piese tare dragi mie..
Va cer scuze pentru ca spusesem ca o sa incerc o cronologie in cele relatate,dar mi-am dat seama pe parcurs ca totul se amesteca pe masura ce s-au scurs orele si berile din acea seara :P
Ne vedem miercuri..in aceasi locatie..la aceasi ora :P

Cristina Andrieş, spunea...

Trebuie să-mi cer scuze pentru că am uitat de cea mai surprinzătoare prezenţă a serii, şi anume Alin, care ne-a cam lăsat pe toţi cu gura căscată cu vioara lui... Sunt curioasă dacă e ceva ce nu poate cânta. :)

Pentru neglijenţă, propun să primească el caşcavalul.

Anonim spunea...

Hahaaa, am castigat Cascavalul :)) si nici macar nu stiam ca se ofera un asa trofeu gustos! ma intreb oare daca e din ala afumat !!! Dar nu-l merit eu pe deplin :D asa ca sa incercam sa taiem felii egale tuturor muzicienilor ce-au cantat miercuri seara !

Anonim spunea...

"astazi iar la telejurnal
am vazut iar... cascaval"