joi, 11 decembrie 2008

Winner is...Miana Ana MIa !

Letopiset de suflet
Spre surprinderea mea, mai putin fum si mai liber drumul spre bar decat de obicei. Probabil pentru ca am ajuns in jur de 11: 30. Tot de aceea, seara mea incepe cu ' Wish you were here ', cantata de Comanel la voce, Fram tobe, iar chitara Stefan Tivodar. Nu isi au rost detaliile. Just picture it.
Urmeaza o buna dispozitie si zambete pe care rar le vad, Teddy urca langa Comanel si incepe cu un ' Trandafir de la Moldova ', sa fie incercat de 'Ochiul racului'. ' melodia aia frumoasa care nu place nimanui '- si-am incheiat citatul, Teddy. Mysha i se alatura si primul cuvant pe care l-am scris pentru cronica a fost ' ma-ncearcana ' . Orice melodie suna de fiecare data altfel, dar ' Fara petale ' parca are mereu fiecare nota, mai ridicata si mai ridicata si maaai ridicata.. pana in sufletele noastre. Cat despre baieti, cei ce ii cunosc stiu ca nici Teddy si nici Mysha, n-au nevoie de cuvinte, iar pentru cei ce nu.. sa vina sa vada asta. Dupa cum era de asteptat, lumea cade pe ganduri mai bune sau mai nu, mai triste sau mai, cu siguranta, da, la seria -' Turturi metalici ' , replica lui Mysha, atat, atat de desteapta : Viata-i rotunda si ' Ploaia asta nebuna '. Aici se simte totusi, lipsa lui Nico. Nu ca piesa nu ar fi iesit extraordinar, ci doar ca e foarte ciudat sa o aud ( zim) fara ea.
Next stage: Prospaturi!! Dan si Marin- Show us what you got. O foarte buna decizie- Pheonix. O voce buna alaturi de o chitara pe masura. Cu clasice, reusesc sa intre sub pielea publicului care tind sa cred a tresarit un pic, daca nu mai mult, pe ici pe colo, la ' primavara-n par.. si miros de mar ' .
Urca ( si acum imaginati-va numele lui spus pe tonul Floriiiiin Calinescuuuu) Supa! Ne invita el aici de vreo trei ori cred pana ce ne invita si Teddy ca nu mai avea ce face ( :)) ) si dupa ce avem cu totii iar 20 de ani cu tainele noastre cu tot, plecam frumos.. pe munte. Trop a trop prin ( fagarasii ) muntii mei ca sa ne dam seama ca indiferent de ce viata de hoinar om duce, tot aici e gasca de altadata. Ca pe orice drum de altfel, ne asteapta povesti de iubire ' Singuratec' (e), scrise demult intr-o ' Vara promisa ', dar ne dam seama ca nu e nevoie de un happy-end ' ca sa fii fericit ' .
*Pana sa ajungem la Vlad, copilul foarte foarte simpatic al FolkFrate-lui, trebuie mentionat nenea cu floare in piept- si-am zis tot. rade cine stie :) .
Asa.. Vlad fluiera foarte frumos ' Patience ' , iar el si colegul sau .. have what it takes to make it. A mai urcat spre sfarsit si domnul barman care a fost la fel de foarte simpatic si imi inchei seara cu ' Elegie ' .
Ca ne dam sau nu seama, totul e sa iubesti. Zi de zi, doar sa iubesti. Si e tot ce avem de facut.
Iar de-aia exista Iron, ca sa ne deschida ochii in legatura cu asta in fiecare miercuri, incepand cu 21 : 13 sau pentru intarziati ca mine ~ 23: 30.

Echipa...

19 comentarii:

Anonim spunea...

Deci era o fata foarte frumoasa in spate langa bar care isi nota pe un carnetel din cand in cand...acum nu stiu cate alte cronici ai primit dar inclin sa cred ca ea a scris-o. Ce a ratat insa, e destul de greu de reprodus in cuvinte: 4 baieti care canta inchegat si cu un balans care te indeamna la aplauze si dans, dar care au un nume de ne-retinut si un chitarist de mana stanga genial care data trecuta a excelat pe o chitara de dreptaci, iar acum a zburdat pe propria-i chitara (ma intreb cati dreptaci sunt in stare sa faca ceva pe chitara lui). Dupa ei a urmat un never-ending Tivodar cu a lui voce exceptionala si a lui chitara psihedelica, dar spre norocul tuturor Mysha ne-a alungat cascatul cand i-a luat chitara din mana. De aici mai departe scrie in cronica.

Studio Binar spunea...

cateva imagini
http://dumitru-antonescu.blogspot.com/2008/12/iron-p1.html

Anonim spunea...

Neata!
Imi place ca ideea cu cronica 'pe de'andoaselea' functioneaza. Foarte fain descrisa seara,adica un om care nu a fost prezent decat pana la 11:30-cum am fost eu-isi da seama ca a pierdut o seara faina. Dar nu pot decat sa dau vina pe raceala 'asta nebuna'...si sa sper sa ma ierte cat mai repede ca sa revin la serile cand pentru mine FolkFrate incepe dupa 00:00.
Mysha,Johnnie, Teddy...aveti legatura!

Anonim spunea...

da nene, imi place despre cronica prezenta. Cu cateva mici detalii,de genul cine ce piesa a cantat (adica eu am cantat cateva piese care au fost atribuite altora...) chiar imi place. Ma bucur ca a fost fun si dupa ce am plecat si chiar imi pare rau ca tura asta nu mi-am mai facut de cap dupa ora 2.Nu uitati, saptamana viitoare, incepem normal, iar dupa ora 12 noaptea "OM BUN AFTER PARTY"





MYSHA

Anonim spunea...

a. cronicuta are o mica eroare: cel de pe scena la "Wish you were here" nu eram eu, ci colegul meu de "joaca" pentru miercurea asta, Ciocanel.

b. acum aflati si motivul pentru care trec rar lately prin Iron: nu vreau sa fac lumea sa caste prea mult. oricum, pe 2008 sunteti scapati ;)

Anonim spunea...

Stefan, sa stii ca nu toata lumea se plictiseste cand canti tu :)

Anonim spunea...

Da, e chiar frumos ce scrie mai sus. Atata doar ca cei doi baieti de la capitolul "prospaturi", cu Baniciu si Phoenix, sunt Dan si Marius, nu Marin. Pe mine (si, din cate am vorbit si vazut, nu doar pe mine) m-au lasat perplex ca sa nu zic mut. Chiar au fost surpriza serii. Am vazut si noi cam cum se canta chestiile alea ca la carte. Sa mai pofteasca la fel de pasionali si revitalizanti. Bine lucrat, ca de obicei, tuturor!

Anonim spunea...

Daca imi amintesc bine ultima melodie pe care a canta-o Stefan a fost Vino Doamne a lui Valeriu Sterian. Mi-e greu sa cred ca publicul se plictisea la o asemenea interpretare. Asa incat, consider ca a vorbi despre "cascatul tuturor" este o generalizare putin pripita si,evident, nedreapta.

Anonim spunea...

mda, poate n-o fi chiar folk, dar nu cred ca trebuia sa-l taxezi asa pe Stefan. nu-mi amintesc sa fi cascat miercuri, a fost chiar una dintre serile reusite ale folk frate. au fost de toate: ceva vechi (oamenii cunoscuti- misa, teddy,stefan, cristina), ceva nou (cele doua trupe noi, intre care recunosc, mi-au placut mai mult dan si marius), ceva imprumutat ( m-a surprins supa la microfon, ce face el in expirat e destul d diferit de folk frate ), ceva albastru ( cantecele triste - hurt, ploaia nebuna sau nopti)...

mai vrem asa seri complete ;) folk frate rulz!

Anonim spunea...

Stefan, tu vino si fa-ti treaba in continuare, ca bine faci.
De acord cu Alin, Dan si Marius, nici jumatate cat prima trupa, chiar sunt capabili sa ridice un local de pe scaune. Si din cate am vazut eu, ei incearca mai mult rock pe acustice, ceea ce nu prea prinzi. Ei, cu toate ca ne-au vrajit femeile cu esarfa aia, chiar ar fi frumos daca ar mai veni. Eventual sa anunte pe blog. Intrebare: i-a mai vazut cineva canand in alte locatii? Presupun ca nu doar aici s-au afisat.
Folk, frate! ca se cere!

Anonim spunea...

sa ne cante toti, ca-i tare bine. in fiecare miercuri, folk frate e ca un fel de familie. voi ne stiti: venim sa va auzim desi nu mereu avem parte de surprize:P cam aceleasi cantece, cam aceiasi oameni, dar nu m-am plictisit niciodata.

Anonim spunea...

Da...frumoasa cronicutza,cu o exceptie,Tivodar nu poate sa plictiseasca are o voce de exceptie si plus de asta,e singurul care poate canta anumite piese! In rest nu pot comenta prea mult ca nu am fost acolo...
Astept cu nerabdare sa ne vedem miercuri!
FolkFrate

Anonim spunea...

Il vrem pe Stefan cat mai des la Folk, Frate!

Anonim spunea...

Corect Johnnie, Stefan pare a fi singurul care poate canta unele piese. De aceea il asteptam oricand poate veni. In aceeasi ordine de idei am vazut baietii aia doi, Dan si Marius cum canta piesele alea, recunosc ca nu am vazut pe nimeni sa le cante atat de bine. au stilul Phoenix in ei iar Marius, cred ca el era tipul de la chitara, desi facea backing vocals are ceva din vocea lui Baniciu. Dan mi se pare o voce care poate canta aproape orice gen muzical. Deci da zic la fel ca cei de mai sus, au fost surpriza serii, indiferent cum ati dat de ei.
Mi-as fi dorit sa cante Mysha mai mult. In rst numai de bine si ne revedem miercuri.

Anonim spunea...

Pe principiul "uneori mai rarutz,e mai dragutz", am apreciat din plin seara de FolkFrate de miercuri. O relatie ca intre buni prieteni: ii vezi uneori rar, dar atunci cand ii vezi iti bucura inima. N-am stat chiar pana dimineata, dar nici prea devreme nu am plecat si a fost frumos. Si am si revenit cu "Cronicutza de FolkFrate" pe blog, cu ocazia asta :)

Anonim spunea...

Ma declar si recunosc fan inrait Michael Jackson in copilarie..."Billie Jean" a lui Stefan mi-a ramas in minte. A fost neasteptata si foarte reusita. Chiar si pentru traditionalista de mine cand vine vorba de piesele lui MJ.
Subscriu celor de mai sus care spun ca Stefan are un stil aparte,cald si calm care reuseste sa cante chiar si "Billie Jean" la seara folk si sa iasa atat de bine!
Nah...ca-ti facem si fun club ;)

Anonim spunea...

Am si eu o intrebare: Dan si Marius sunt aia care au cantat Tiganiada? Daca da, si sper sa nu vorbesc aiurea, marturisesc ca m-au facut sa uit sa-mi beau berea. Am cantat vers cu vers alaturi de vocile alea bune si chitara aia nebuna. Cat despre Stefan... frate, vino si incanta-ne in continuare. Mie-mi place tot ce se intampla acolo. Abia astept miercuri. Kiss u all :)

ioana spunea...

Oai,cat am pierdut de cand netu asta de camin nenorocit nu merge...Da,imi place si mie cronica asta:D foarte consistenta,si mai balzaciana daca zic bine.Miercurea care vine va vad ultima oara pe anu` asta si sunt sigura ca o sa iasa cum se cuvine.Va salut ca sunt in fuga,si ne vedem miercuri:)

PS:hehe...merci Mysha si de postare..nu credeam ca sunt numa` 2 crnici:D

valentin spunea...

am citit si baltagul si parca nu avea atatea personaje si parca era mai scurt.
baietii aia doi(prospaturile) au cantat bine si au fost inspirati in alegerea pieselor.ii mai asteptam