miercuri, 9 martie 2011

Punem un shot? Nu, punem 40.

Nu stiu cum a cazut pe noi, anul acesta, aceasta binecuvantare sa cada 9 martie chiar intr-o zi de miercuri.
Dupa cum spune traditia, si noi tinem mult la traditii, suntem chiar conservatori(adik mancam din conserve), trebuie mancam muceninci, sa bem circa 40 de pahare si ceva.


In popor,neoficial deci, exista un zvon ca ar fi ziua in care se aminteste barbatului ca exista si este sarbatorit asa ca domnilor luati-va prietenele,mamele, surorile, sorele(de la spital) sau ce mai aveti voi de sex feminin, de mana si aduceti-le sa va dea de baut diseara.

Va asteptam sa ciocnim 40*(3+"cati veniti voi) pahare !


P.S.: editez postul pentru ca mai multa lume mi-a zis ca paharele sunt 44, aici depinde de traditia zonei din care este fiecare, explicatia vine mai jos :)

Dupa traditia crestina, Sfintii martiri au fost 40, dupa cea geto-dacica, au fost 44, atatea fiind si zilele dintre 9 martie si 23 aprilie, cand este sarbatorit Sfantul Mare Mucenic Gheorghe. De aceea, in unele zone, exista pana astazi credinta, ca acesti Sfinti au fost 44.

4 comentarii:

Andrei spunea...

Îmi place cum e cu tradițiile astea la români: fetele primesc flori de 8 martie și băieții primesc băutură pe 9. Asta e, trebuie să ne sacrificăm!

o LiedSora spunea...

Mah, dar de ce ieri n-ati zis si voi "La multi ani, Doamnelor!"???
:P

FolkFrate! spunea...

Pentru ca le zicem diseara de pe scena. Ne ajuta si Alma cu siguranta. O curiozitate: Care liedsora esti?

Mysha

o LiedSora spunea...

Mno, acuma nu-s chiar LiedSora, sunt doar Nepotzelul lor... "geaman" =))