vineri, 4 martie 2011

F.O.lK.frA.te!S04.Ep07

Undeva, in alta dimensiune, in fiecare sfanta vineri se intampla LiedSoro!

Niste fete foarte triste se suie pe scena, si canta foarte corect, cel mai probabil cu partitura in fata sonate, lieduri si uverturi. Isi pun "shot-uri" in pahare cu picior si umbreluta din care beau apa plata cu lamaie.

Mytza, Zoica si Anneta Duduleanu incep fiecare sfanta vineri cu deja celebra replica "Io nu blestem; dar sa dea Dumnezeu s-o-ngroape fara pantofi in picioare si naframa in cap!".

Cand li se dezacordeaza viorile, replica "semn" catre Zoica, singura inzestrata cu darul vorbirii, care trebuie sa tina de vorba toti vaduvii frustrati din public este "Veniti, tatzo, ca trece moarta!". Pe la unshpejuma’, Mytza si Zoica se dau jos de pe scena, sa mai bea un cocktail de apa plata cu lamaie in timp ce Duduleanca se plange ca are nevoie de FOARTE multe...

Dupa un timp, le cad partiturile pe jos si canta lautareste... ca asa au invatat ele de la varul Zoicai... un neadaptat patron de macelarie sateasca ce canta la avorturi spontane, divorturi si inmormantari. Ca la inmormantari se face promovarea evenimentului. Sarbe, batute si invartite. Sa nu le intelegeti gresit. N-au nimic cu cetatencele din Serbia. Nici nu le bat si nici nu le baga in masina de spalat pe programul de stoarcere. Doar ca, de la betia data de apa rece, incep sa cante ineptii din tineretea Mytzei, cu titluri de genul "Ma dusei sa trec la nemti", "Am visat un rus tipand" sau "Pute cucu’ bata-l vina de se stramba toata China". Matroana locantei intervine la acest moment si canta la un epilator manual, mostenit de la bunica-sa. Nu intrebati cum face, nu vrea sa ne vanda secretul... E mostenire de familie.

Riglutza Vladeazza, o tanara debutanta careia ii place muzica cantata sub dush, vine spre dimineata sa interpreteze hituri facute celebre de ansambluri vocal-instrumentale ca "Vremuri Vechi", "Granitza Noua" sau falnicul rapsod "Ivan Praz". Hituri ca "Sunt a ta", "AsiNul din MaHoarca" si "Mamushka" (piesa lui preferata de la "Vremuri Vechi") se impletesc dezordonat cu exclamatii romantice de genul: "cand nu esti langa mine ma simt ca snitelul fara pireu, ca borcanul fara muraturi, sau ca laba piciorului fara ciuperca".

Singura aparitie masculina este foarte inalta. Apare rar, dar, cand vine, cad pe spate si vaduvii si vaduvele. Are un tatuaj cu un barbat rizom, sub pulpa stanga. E singurul care stie sa cante la chitara, dar nu-i place. Pentru ca e foarte musculos, se cara tot timpul cu clavecinul dupa el. Nu! Nu e bine temperat. De fapt, nu e temperat deloc, pentru ca suntem intr-o mansarda luminoasa, unde nu se fumeaza, nu se bea deloc, iar la bar se serveste coliva. LiedSoro! se incheie ca de fiecare data cu romanta "Cand eram eu fata mare/ imi placea piftia moale/ da' acum ca-s maritata/ ma imbat cu apa plata". Si daca tot ma imbat eu, hai sa le punem si lor.

A doua zi, de la atata apa plata cu lamaie, le doare capul si se apuca sa scrie de nebune pe net, ca undeva, intr-o alta dimensiune, in fiecare miercuri, Mysha, Johnnie si Teddy fac o echipa ce se autointituleaza arogant FolkFrate!


3 comentarii:

a.a spunea...

Pisi.. io am o singura nedumerire.
Fetele astea..
..
au ţîţe mari?

carmen spunea...

ce-mi place... :D

FolkFrate! spunea...

@a.a: Bineînțeles că au țâțe mari. Doar ca nu prea au drepturi.