luni, 6 iulie 2009

Cu Teddy'n Vama Veche 6 Iulie 2009 06:25





Se făcea că răsare soarele. Vama Veche dormea prin cârciumi, învelită cu vreo geacă de blugi cumpărată de la turci. E o nebunie în faţă. Răsare soarele. Berile se-adună, se scad, se împart... într-un final ne dăm seama că de fapt se înmulţesc. Pescarii se dau în bărci, cu folos. Începe o săptămână de concediu... Ea e frumoasă ca umbra unei idei. Acum, ca şi ieri, ca şi mâine. Alifantis inscripţionează inele. Ieftin. Pentru doamne şi domnişoare. Lumea se scurge pe Magheru spre cafeaua de la ceea ce trebuia să se cheme "Ovidiu".

Până la urmă e doar "o întâmplare a fiinţei mele", nu-i aşa? Visători mai sunt foarte puţini. Eu sunt unul dintre ei(?) Toate sunt aşa cum n-ar fi trebuit să fie... dar cui îi pasă? N-am mai dormit de când eram mic şi mă furişam la etajul şapte...

A răsărit soarele. Mă ascund.

Acelasi Anonim...

2 comentarii:

andra spunea...

La multi ani Johnnieeeeeee!!!!!!sa traiesti mult si frumos!

Anonim spunea...

Tot stau si ma tot uit la poza cu pescarii..si imi dau seama ca este simbolul Vamii de fapt. Talienele din mjilocul marii sunt singurul lucru ce a mai ramas curat si neschimbat acolo si orice persoana care a fost vreodata in Vama Veche, daca vede o fotografie cu ele, stie unde este facuta. Cand esti acolo, cu pescarii, soarele nu rasare, se naste din apa, se desprinde de valuri si o porneste in sus brusc, daca te uiti doar cu un colt de ochi, poti chiar sa il vezi cum alearga sa prinda primul nor ratacit de-asupra marii. Cand esti acolo, nu mai auzi nici muzica prea tare, nu mai vezi nici mizeria, nici tocurile, nici cladirile mari si urate, iar rasaritul redevine ce a fost pe vremea cand nu exista nici o miscare de "salvare", nici o reclama, nici o masina de fitze. Cand esti acolo, intelegi, daca nu stiai deja, ce a insemnat si ce a fost de fapt Vama Veche. Poate ar trebui ca toti cei care merg acum in Vama sa prinda un rasarit de soare in barca pescarilor, sa ii bata vantul, sa le fie putin frig, sa simta mirosul de peste, sa vada marea asa cum e ea, pentru ca talienele nu sunt chiar atat de aproape cum par, sa se ude incercand sa ajute la stransul plaselor. Poate atunci ar privi altfel locul ala si l-ar respecta mai mult si ar pleda pentru dreptul Vamii Vechi de a fi unul din putinele locuri din lume unde stapane absolute ar trebui sa fie frumusetea, linistea si chitarile.Si, desigur...marea.

Semnat:
Vamaiot fara Vama Veche