joi, 23 iulie 2009

folkfratepunctblogspotpunctcomdezbracalpejohnnie

Dragul meu Pescarusu' asa cum am obiceiul iti voi povesti ce am mai facut ...
Marti seara cand ma duceam sa ciugulesc ceva din farfuriile clientilor lui Soni am auzit niste sunete... am crezut pentru o clipa ca-i vre-o sirena... dar nu... la Soni pe scena erau unii... pe tricourile lor scria "FolkFrate"( aveau si o sora... bunnaaa sora), curioasa din fire am zis sa stau putin sa vad ce si cum... si ce crezi baietii astia s-au pus pe cantat pe bune, cu chitare cu vioara si cu tot ce mai aveau in dotare.Au chemat o ploaie nebuna... (bine ca nu a venit), nu stiu pe cine au indemnat sa "o ia de mana , sa-i cante in stele" sper ca asa a facut ... La un momentdat au coborat toti in afara baiatului cu esarfa, care mare dreptate avea cand spunea ca "nu ai nevoie decat de o mana de prieteni pentru a fi fericit" si nu stiu ce-i aia ban... dar cica -i ochiul dracului ( ce viata complicata au oamenii... )
Dar sa stii ca am auzit si o "poveste trista" , povestea Persefonei, vai dar o canta cu atata patos baiatul ala cu barba... dar ce traire, ce emotie, cat sentiment (cred ca el a scris-o)

Cand eram mai cuprinsa de romantism, asa cum ii sta bine unei pescaruse, ce crezi... vioara parca se certa cu cele doua chitare... ma dar bine suna "cearta" lor... dar oare se certau? Cred totusi ca isi povesteau patimasi despre trecerea condorului (El condor pasa) ... despre o Rapa...despre "Lacrimi (dar si) ... suras"... frumos isi tot povesteau... si se contraziceau...
Aaa nu ti-am spus nimic de fata frumoasa care era cu ei... ea... este marea lui... iar "Iubita lui e marea"( daca nu ai inteles... tre' sa ii asculti sa intelegi)
Si ca veni vorba de fata asta frumoasa ce crezi ca a facut... a inceput sa il dezbrace pe baiatul cu barba...
La un momentdat ... baiatul cu vioara mai ca m-a atins cu arcusul in aripa... nu intelegeam cum de ajunge... dar ce sa vezi era pe masa, si se "juca" frumos cu vioara lui... iar toti cei de acolo il incurajau...
Cum toti oameni frumosi si buni au prieteni, si la ei pe scena a venit un prieten, care a cantat putin... dar frumos...
Si sa stii ca le stiu si adresa... chitaristul ala agitat mi-a spus-o, "Iron City... la ora 9" (oare mi-a dat intalnire???)
Si uite asa dragul meu Pescarusu' marti seara am uitat sa ciugulesc din farfuriile clientilor, prinsa toata de baietii astia... ei sunt vinovati ca nu am mai pus nimic pe copanele...Cu mult drag a ta Pescarusa.

2 comentarii:

crisa spunea...

chiar a fost fain... mi.a placut... cam putin. eram obisnuita ca in iron da a fost frumos... ne vedem peste 2 saptamanai

Pescarusul spunea...

Draga mea Pescarusa, vezi ce faci, sa nu iti mai fie distrasa atentia de altii, copanelele tale trebuie sa prinda ceva contur, ca pe zi ce trece te subtiezi, cred ca e de la curele de slabire pe care le-ai urmat!
Sa imi zici daca stii pe unde o sa mai vina oamenii astia, poate termin mai devreme cu adunatul de peste, ca sa ii vad si eu, si ramanem sa vedem rasaritul cum faceam pe vremuri, ca doi indragostiti.