joi, 26 martie 2009

Cum a fost miercuri in Iron City? de Anna

Cum a fost miercuri in Iron City?A fost o seara plina, care a inceput cu mici probleme tehnice....dar care au fost rezolvate. Seara a fost deschisa de Johnnie,Mysha si Fram....a urmat trupa PRETORIA, (Adi - vocal/percuţie; Alex - chitară ritmică; Andra -bass Robert - tobe-aseara bongos;Vali - chitară solo), ei au inceput cu "Evil Women"( mai dar nu exista femei rele...nu stiu de unde inspiratia pentru aceasta melodie) super melodia, au urmat multe altele si o admosfera de zile mari, asa cum numai in Iron intalnesti. Am inteles ca trupa PRETORIA va avea un concert undeva pe 7 aprilie in Iron City va asteptam cu drag.Dupa ce trupa PRETORIA s-a retras, pe scena au urcat Mysha, Johnnie, Fram si Comanel...cu un look nou, in scurt timp alaturi de Johnnie si Mysha a venit...Nico, da "Domnisoara Nicooooo Palarie" , care aseara ne-a cantat ceva mai mult decat in ultima vreme, am auzit "Poate eu, poate tu" , "Iubita mea e marea", " Vijelia" , "Tigano" (poate nu chiar in aceasta ordine) si altele la fel de frumoase si pline de emotie. Atunci cand Nico a parasit scena, Johnnie si Mysha au cantat "Nebun de alb", au cantat ei....si toti cei prezenti.A urmat o noua surpriza...ne-a cantat o domnisoara extrem de talentata (dupa parerea mea...si nu numai), o domnisoara venita tocmai de sub poalele Tampei...IULIA CARAIMAN. Pe scena Folk Frate aseara ne-a incantat si Teddy, singur in prima faza apoi acompaniat de Vlad Rulzzz, am avut surpriza sa aud cantandu-se "Hit me baby one more time"...La un momentdat Orasul de Fier rasuna in acordurile melodiei "Buna dimineata mama"... pe scena era Cristina Andries, care sa bucurat si ne-a bucurat (de)cu fiecare melodie cantata. Cristina si Vlad, aseara au transmis al 1.000.001-lea mesaj pentru Cristi Minculescu, si cum mai bine puteau face ei asta decat cantand...cantand "Baby" (copii astia dau clasa multora din "cantaretii" din showbiz-ul romanesc).Am mai auzit aseara melodii de la Vama Veche, Suie Paparude si BUG Mafia, "vinovati" de acest mix de stiluri au fost Cristina, Johnnie, Mysha si Vlad...care au demonstrat inca o data ca pot canta orice...in stilul lor si pot face ca o melodie hip hop sau house sa sune alt fel...Si aseara am fost invitati sa votam...votam, dar cum sa ne hoataram pe cine... cum sa alegem intre un entertainer de mare clasa (Johnnie) un chitarist bun si foarte carismatic (Mysha) si un basist romantic -sunetist de mare valoare (Teddy), asa dar propun sa votam FOLK FRATE, iar castigatorii vom fi noi..cei ce venim saptamana de saptamana in Orasul de Fier.... Cu drag, Anna

5 comentarii:

Anonim spunea...

Mais oui!
Imi revine onoarea de a fi din nou prima persoana care comenteaza - asta dupa ceva vreme.Ok,nu ne suparam. De obicei nu prea imi plac cronicile in care se insiruiesc pe hartie niste piese cantate de niste oameni, dar uneori, merge si asa. E ok, pentru ca citind cronica am vazut si eu cam ce se intampla dupa 1 noaptea pe la FolkFrate:).
Ma amuz citind cronici vechi din vara in care spuneam ca seara incepe dupa 02:00. Desi sunt din nou (hihi) prima care comenteaza, din pacate pentru mine seara acum se termina la 01:00, pentru ca 'anii trec,primaveri se duc'.
Placut Pretoria, placut seara cu buna dispozitie.
Ne vedem miercuri!

Anonim spunea...

Draga Nico,

Personal iti spun ca iti ador vocea, dar consider ca acest comment a fost cam rautacios. Poate data viitoare o sa stai si tu mai mult si o sa scrii tu cronica, ca sa vedem cum se vede o seara Folk Frate prin ochii tai.

Vlad spunea...

" Folk Frate Punct Blogspot Punct Cooooom, Votati - l pe Johnnye... Folk Frate Punct Blogspot Punct Cooooom, Votati - l pe Johnnye ... " ...deci, dak vi s a parut k m ati auzit cantand " Baby, one more time ! " .... aveti dreptate ... god damn it ... pe piesa creep, am avut niste probleme cu sunetu, asta ca sa nu recunosc ce anti talent am fost... a fost o seara ok, care s a terminat cam trist, dar cativa dintre voi pare ca ati plecat cu zambetul pe buze ... F f tare, Pretoria !( Sper sa mai veniti ) app, tin sa spun, k nu s a spart nici makr o sticla, toata noaptea , deci, pare k a fost cea mai curata seara folk, in a long, long time ... :)) ... Va pup, si ne vedem miercuri !!!

Anonim spunea...

Hmmm...am fost rautacioasa? Nu asta a fost intentia, scuze. Poate m-ai inteles gresit sau nu m-am facut eu clar inteleasa. Cat despre scrierea de cronici...e un fel de teren minat pentru mine. Nu as sti ce sa spun pentru ca nu stiu ce vrea lumea sa afle. Pentru mine este mai importanta starea pe care o am eu si pe care de multe ori nu imi place sa o descriu si sa ramana doar pentru mine. De asta cred ca o cronica scrisa de mine ar fi mult prea personala si subiectiva si poate neinteresanta si deloc la obiect.De asta prefer sa nu o fac :)
In fine, nu criticam pe nimeni sper ca s-a inteles, sunt in cea mai mica masura sa fac asta. O prietena avea o vorba: 'N-ai copii, nu vorbii!'. Prin urmare, ii ascult sfatul.

Anonim spunea...

Mie unu mi-a placut aseara, mai ales ca n-am mai fost vreo 2 saptamani prin Iron si mi-a placut sa ajung sa mai ascult o serie din cantecele care m-au facut initial sa frecventez cu regularitate seara de FolkFrate.
Eu unu recunosc, eu vin la FolkFrate pentru cei care au inceput treaba asta si canta acolo constant ce-i drept, dar mi se pare ca mai rar. O fi doar o impresie personala...
Nu am nimic cu schimbarea, as cita chiar : "Sa se revizuiasca, primesc! Dar sa nu se schimbe nimic." :P

Call me just an all softy...

Apreciez si lumea mai noua sa zicem asa, dar nu sunt inca impresionat.

O zi frumoasa,