marți, 3 decembrie 2013

Miniturneu FolkFrate! 1 decembrie 2013...

  ...frumos!!!

La multi ani, Romania!
Weekendul ce a trecut, între 29 Noiembrie și 1 Decembrie, am fost în Ardeal să cântăm, în Cluj-Napoca, Alba Iulia și Reghin, si sa aflăm cum sunt românii din Ardeal de sărbătoarea națională.
          Prima seară a fost la Cluj, a fost minunat, am găsit un oraș plin de tricolor și mulți oameni cu bună dispoziție. Concertul a fost fain, publicul foarte înțelegător, deși au fost probleme tehnice la început.
Casa Folk ne-a primit foarte fain, vă recomandăm să mergeți acolo dacă vreți să găsiți Vama Veche în mijlocul iernii! 
         A doua zi ne-am trezit și am pornit către cetatea din Alba Iulia, acolo unde sunt Spațiile RYMA, unde am și cântat. Am avut parte de un public demențial care la miezul nopții, când s-a făcut 1 Decembrie, a pornit cu adevărat distracția cu hore și cântece românești. Am petrecut până "devreme".
        Dimineața, o parte din noi am dat o tură prin cetate să vedem serbările de 1 Decembrie din Alba Iulia, am văzut foarte multă lume, am fost marșuri  pentru o țară mai curată și oriunde ne uitam vedeam tricolorul.
        Cu acest sentiment "de bine" am plecat către Reghin. Cum am ajuns în oraș am auzit muzică populară, semn că festivitățile erau în toi și aici. Seara am avut parte de un concert foarte fain în DOGMA PUB, unde am întâlnit câțiva oameni cu inimi mari.
        Putem spune că, ajunși pentru prima oară prin Ardeal am fost primiți foarte bine și am plecat din fiecare loc cu  promisunea de a reveni. Cu gândul ăsta putem sta liniștiți până la anul, când cu siguranță o să mai trecem prin Ardeal.
        La sfârșit am vrea să mulțumim celor care ne-au sprijinit și celor pe care i-am întâlnit pe acest drum: Georgiana, Magda Puskas, Tibi și Cristina de la RYMA, Tibi de Dogma, Alin Zaharie de la Zi de ZI, Marius Scarlat care a condus 1200 de kilometri în timp ce noi ne comportam ca niște copii în spate, Stefănița că a venit cu noi și a menținut buna dispoziție, Adina și Marian Vulpe care ne-au oferit vizuina lor :), celor care au venit la concerte și au plătit bilet ca să ne vadă și celor pe care trebuia să îi numim aici dar am uitat.
POZE GASITI AICI
FolkFrate!
Mysha, Teddy, Elena și Johnnie! 

P.S.:  București, te așteptăm miercuri în Iron City. 


Niciun comentariu: