sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Cronica de imprumut ... din nou

Se pare ca devenim din ce in ce mai lenesi, si nu prea ne mai facem cronicile. Noroc ca avem prieteni buni pe care ii mituim sa faca asta pentru noi. De data asta am pacalit-o pe "San... zi ana", care scrie de fapt pentru folkblog. Fara sa o pacalim noi, a scris si Oana (din bucate/bucati), dar ea a preferat sa scrie pentru foreverfolk. Asa cum spunea si Oana intr-un comentariu, gasiti cronica ei la sectiunnea recenzii. Fara sa mentioneze folkfratii sau minunata miscare ce se intampla miercuri de miercuri la iron city, o fana declarata a domnului M.IS.H.U. a facut o cronica ce se refera doar la cantarea prestata de el si de a lui trupa de acoperire aici. Ca de fiecare data, trebuie sa spun ca asteptam cronicile de imprumut la folkfratearondgmailpunctcom.
Mysha

Si acum... cronica de la Sanziana:

Folkfrate! + Mishu Calian Band = LOVE

Sa nu ma chemati miercurea nicaieri , serios , miercurea nici un bal , spital ori intalnire amoroasa nu-s valabile dupa ora 9 si 43 minute seara. Daca insistati totusi sa ma vedeti, dupa principiul: daca-i musai , cu placere, veniti pe strada Blanari la nr 21, coborati intr-un beci si dati de Iron City unde-n fiecare miercuri se intampla Folk frate!.

Saptamana trecuta ma batea un gand negru, sa nu dau cu subsemnata in Orasul de Otel si sa-mi recuperez somnul pierdut la Festivalul Folk Chira Chiralina din Braila. N-a fost sa fie pentru ca pe langa Folkfratii de toate zilele Mishu cu tot Calian Bandul adica Sorin , Tudor si Richie, au aterizat in Bucuresti si drumul lor spre Antena 1 avea neaparat o escala in Iron.

Zis si facut , miercuri m-am prezentat in Iron City cu convingerea ca n-o sa stau mult , o sa beau o bere si-o sa imbratisez oamenii dupa care o sa-mi car oasele batrane acasa.

Pe la 10 fara un sfert cand am ajuns eu , in beciul nostru cel de toate miercurile nu mai aveai loc nici s-arunci un ac , unde mai pui ca nici spatiu sa-ti asezi o naveta nu mai era.

Folkfrate erau deja pe scena, cantand de zor o piesa foarte draga mie, Cantec pentru tine, in asteptarea Calian Band-ului. Publicul era deja aranjat , toata lumea cu fata la scena , urechile ciulite si berea in mana fiind atata de inghesuiti unii in altii ca orice incercare a cuiva de la o masa de a merge la bar ori la baie parea aproape imposibila.

Dragos Boeru, un obisnuit a locului as putea spune, a fost luat pe nepregatite si invitat sa ne cante. Am ascultat asadar piese mai mult sau mai putin cunoscute ca Rar , Romanta Intelegere sau Poti sa pleci .

Intre timp in Iron City au poposit Trupa de şoc si-n numa cateva momente Mishu s-a urcat pe scena pentru a ne canta singur cateva piese.Dintre acestea o piesa ce-mi pare ca-l defineste pe clujeanul nostru si nu ma satur s-o ascult interpretata de el este fara indoiala I’m yours semnata Jason Mraz. Alaturi de Tudor Badescu a interpretat Strigat si alunecand usor intr-o zona care-I place si-i sta si bine ne-au cantat cateva piese rock.

In formula in care s-au prezentat la Global Battle of the Songs , Calian Band ne-au bucurat atat cu cele doua piese din concurs , Viteza sangelui meu si Mitel cat si cu piese binecunoscute de toata lumea ca Strunga ori Singur pe drum,.nelipsind nici piesa mea preferata , Scrum.

Mishu a fost trimis la somn , nu ca nu l-am mai fi tinut cu noi dar dimineata trebuia sa se prezinte la emisiunea Neata’ cu Razvan si Dani pentru a interpreta alaturi de Calian Band, piesa Viteza sangelui meu ce este finalista la Battle of the Songs. Prietenii de la Folk Frate au revenit pe scena ,alaturi de ei ramanand totusi si Mishu care nu se dadea nici cum plecat , de pe scena din Iron City. Cristinissima n-a lipsit la intalnire asa ca ne-a cantat cum stie ea de frumos Nadir si Fata Sihastra .O concluzie personala ar fi ca Mysha si Mishu ar trebui sa-si faca o trupa si am o puternica impresie ca le-ar merge foarte bine.

E foarte clar ca publicul a fost cucerit definitiv si irevocabil miercuri seara , Mishu Calian Band alaturi de Folkfrate facand senzatie sugestia mea pentru Bodi Pieptanaru’ , patronul barului fiind sa-i angajeze pe toti in Iron. La un moment dat in orice parte ma uitam toti participau batand in mese , sticle, tamburine iar atmosfera era una iesita din comun.

Ca sa nu mai lungim vorba, intr-un tarziu ne-am trezit in formula clasica formata din Mysha, Johnnie si Teddy cantand unui public cald si prietenos unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea si se beau nu multe dar destule beri.

Cu alte cuvinte daca n-ati fost miercuri in Iron City si-ati ales sa dormiti tin sa va anunt ca alegere mai proasta n-ati fi putut face. Nu stiu cat din ce-a fost am putut sa va astern in cuvinte dar eu ma bucur foarte mult ca n-am ratat asa o seara cu aroma de Cluj alaturi de “meniul casei” . Saptamana viitoare ne vedem la concert Alina Manole ,zau ca ar fi pacat sa-l pierdeti si pe asta.


Niciun comentariu: