joi, 3 septembrie 2009

ROCK

Au fost niste voci in public care spuneau din cand in cand "dar folk stiti?". Nu stiu cum sa raspund la intrebarea asta. Eu zic ca stim. Dar asta nu ne obliga neaparat sa cantam folk la seara Folk Frate. Ma gandeam ca v-ati invatat deja cu asta. In caz ca nu... o spun in scris: La Folk Frate nu se canta DOAR folk. Si cum aseara o aveam pe Paris dupa mine, am cantat si electric din cand in cand. Cel mai tare a fost la final, cand m-am batut cu Alex si cu Aurica lui in solo-uri. Mi-am luat-o.... :) . Desi aveam chitara electrica cu procesor (deci aveam si distors si alte efecte), recunosc ca Alex a fost mai virtuos decat mine. Nah. Se intampla. Lasand distorsul de-o parte, aseara au cantat: Johnnie, Dragos Boeru, Bodi,Nico, Cristina Andries, Alex, Vlad rulez, Dan Vasilescu, (later edit: Fram, renul polar) si inca cineva dar nu imi pot aduce aminte numele. Astept completari.

Pe miercurea viitoare


MYSHA

25 de comentarii:

Fram spunea...

si io....dar nu-ti mai aduci aminte numele

FolkFrate! spunea...

Fram scuze, dar asa se intampla cand scrii cronica mahmur... Cum era sa te uit altfel?????????

nico spunea...

Ar fi trebuit sa ma simt prost caci eram pe scena cand s-a auzit : 'Da voi folk nu stiti'?
Nu prea imi dau seama, ma simteam mult prea bine :).
Parerea generala a serii de pana pe la 01:30, ora la care am parasit folkfratii a fost de euforie totala. Dubios chiar caci toata lumea din jurul meu avea afisat acelasi 'zambet Colgate'.A fost ceva in aer, clar.
Asa ca imi cer scuze ca nu imi cer scuze, pentru ca o sa va mai strsez cu cantece care nu sunt folk :)

Ne vedem miercuri

Anonim spunea...

A fost una din cele mai reusite seri folk frate si am fost la multe... :) Mai vreau seri din astea de ne-folk, daca ne-folk inseamna muzica buna si calda, cu improvizatii dementiale!

marianairina spunea...

ptiuuuuu cat regret ca nu am fost miercuri....am fost pe acasa si m-am gandit numai la voi.abia astept sa revin curand.si referitor la personaje suspecte din public....lasa-neeee lasa-neee

Bogdan spunea...

A fost de departe printre cele mai bune seri FolkFrate! Pentru toti cei care nu au apreciat seara imi pare rau pentru ei, deoarece nu au stiut sa se bucure de un show genial facut de Mysha si Alex, nu au stiut sa se bucure de vocile geniale ale lui Nico si a Cristinei Andries care-ti fac pielea de gaina si parul sa se ridice, nu au stiut sa rada la glumele lui Johnnie, nu au stiut sa dea din picior pe bataile ritmate ale lui Fram, nu si-au lasat timpanele gadilate de pieptanul lui Bodi, nu s-au lasat vrajiti de Dragos Boeru si asa mai departe.

Deci nu sunt suparat pe toate persoanele alea cu "folk nu stiti" sau cei care cantau de unii singuri pe la bar. Mi-e mila de ei si le doresc in viitor sa stie sa se distreze si sa aprecieze muzica pe care o canta unii dintre cei mai talentati oameni cu care am avut placerea sa beau o bere in fiecare miercuri seara in Iron City.

Numai bune!

Anonim spunea...

@ Bogdan: Nu au stiut, sau nu au avut motive sa o faca?
Gusturile sunt subiective... iar tu esti prea influnetat de faptul ca "ai avut placerea sa bei o bere in fiecare miercuri seara in Iron City" cu "cei mai talentati oameni" din cati ai cunoscut tu (bine zis!).
Iti recomand sa nu-i compatatimesti insa pe cei care au alte pasiuni sau gusturi fata de ale tele. S-ar putea ca ei sa fi cunoscut "oameni mult mai talentati" decat tine, ori sa fi vazut lucruri la care tu nici nu visezi sau despre care nici macar sa nu ai habar ca exista :)

PS: "cei mai talentati oameni" din punctul de vedere al unei persoane, sunt definiti prin comparatie cu ce oameni talentati a intalnit acea persoana pana in clipa prezenta.

Valter spunea...

si iar incepe rezbelul folk/non-folk pe blogul folkfrate.

cred ca ar trebui sa va schimbati denumirea, zau asa, se isca prea multe controverse.

FolkFrate! spunea...

@Valter: din punctul meu de vedere razboiul folk/non folk nu exista. atata timp cat muzica e buna.... merita ascultata.
@anonimul care i-a raspuns lui bogdan. problemele s-ar rezolva simplu si civilizat daca acei care nu agreeaza ce facem noi, pur si simplu ar parasi incinta. Noi ne facem treaba pe scena. Cui nu-i place postul TV la care se uita.... sa nu se uite.... telecomanda e la public. Noi nu obligam pe nimeni sa ne asculte. Si daca intradevar nu stim sa ne facem treaba, la un momentdat "orasul de otel" va fi gol miercuri seara, iar noi, NU VOI, vom fi fortati sa plecam.


MYSHA

Anonim spunea...

Corect!
Dar asta nu-i da dreptul lui Bogdan sa judece, sa compatimeasca si astfel sa jigneasca niste oameni care, poate, au aparut pur si simplu intamplator pe acolo...

Pana la urma Iron City este un bar, iar miercurea nu scrie nicaieri ca accesul este permis numai celor care vor sa-i asculte pe "folkfrati" sau "rockfrati" sau mai stiu eu ce.

PS: Poate ca acela care a strigat gasise pe net "FolkFrate" si, venind sa vada si el, n-a auzit folk. Tzeapa lui, nu?

FolkFrate! spunea...

n-am spus niciodata nimic despre restrictii de acces. Doar ca daca nu iti place... nu trebuie sa stai. Cat despre cel care a intrebat "voi folk nu stiti?"... a facut asta in timp ce pe scena se canta narcisa suciu - campuri aurii. daca nici asta nu-i folk...


Mysha

Anonim ... Cred ... spunea...

probabil se referea la gama folk uzuala (Vali Sterian, Pasarea Colibri) sau la cantece de munte ... anyway, ne dam cu totii seama cam la ce nivel se afla individu', care probabil ar fi ramas un picutz mai filozof, daca ar fi deschis urechea si nu gura ...

btw, @ anonim, iti dai seama k, atacand o persoana dintr un grup de prieteni( pt k pan la urma asta s a intamplat), mai ales o persoana aflata in centrul atentiei in grupul respectiv, ii ataci neintentionat si pe altii... drept urmare, anumiti simt nevoia de a face un gest, un comentariu, etc , pentru a l sustine pe respectivul, sau pt a si proteja anumite valori... nu e nimeni de condamnat pt asta...

in fond si la urma urmei Folk Frate, e cea mai tare seara Folk din Bucuresti... cine se pune cu FF, se pune cu cei mai buni :)

nico spunea...

Luand in considerare ipoteza lui Anonim in care 'acela care a strigat gasise pe net "FolkFrate" si, venind sa vada si el, n-a auzit folk', ca motiv de vociferare, nu este ok.
Daca vii pentru ca stii ca se canta folk, vii si asculti.In caz ca nu iti place ce asculti, sau nu este destul de folk pentru gusturile tale, pleci sau nu te mai intorci alta data la seara respectiva.
Daca vii pur si simplu pentru ca Iron City este un bar, iar in bar vii sa bei si sa faci ce vrei - teoria lui Anonim iar nu sta in picioare. Pe mine m-ar enerva niste oameni care canta in timp ce eu vreau sa vorbesc cu prietenii de la masa. Cu atat mai mult daca nu mi-ar placea ce se canta.
Dar, este alegerea mea sa raman sau nu in barul respectiv. Iar daca raman, respect ce se intampla acolo.
De aceea eu nu ma duc in baruri unde se canta rap, manele sau house pentru ca nu am tupeul sa ma duc acolo si sa comentez cat de rap, manea sau house este muzica care se asculta acolo (scuzati cacofonia), din moment ce mie oricum nu imi place.

Anonim spunea...

@ nico: Nu intri intr-un bar de rap, manele sau mai stiu eu ce, pt ca stii ca acolo se canta astfel de muzica, iar tie nu-ti place. Dar daca iti place muzica folk si te duci intr-un bar unde stii ca se canta folk (sau cel putin asa ai fost informat), s-ar putea sa ramai dezamagit daca nu auzi asa ceva.
De aici mai departe, iti dau dreptate. Daca nu iti place, pleci si nu mai revii, dar iti pastrezi bunul simt si nu devii badaran.
INSA, de la a "judeca" atitudinea unui badaran, pana la a-i compatimi si a-i fi mila, precum lui Bogdan, de toti cei care n-au fost extaziati ca el, e o cale lunga. Nu credeti?
Recititi primul meu comentariu. Eu i-am raspuns lui Bogdan, nu textului care, destul de fin, condamna acel gest care nu a fost de bun simt. Eu lui Bogdan i-am raspuns. N-am zis nicaieri ca daca ceva nu-ti place, trebuie sa devii badaran (dar asta se intampla mereu, cand e vorba de alcool si intrari gratis la un recital, din pacate), ci doar ca nu trebuie sa-i fie lui mila de cel care nu este extaziat de ceea ce il incanta pe el. Din primul comentariu i-am atras atentia ca gusturile sunt subiective. El n-a zis ceva in mod special de acel badaran, ci la modul general de toti care au fost in sala si nu erau incantati ca el. Nu vi se pare aberant sa creada ca daca altii n-au trait seara aceea ca el, inseamna ca nu stiu sa se distreze?
Eu poate nu gust genul respectiv de manifestari muzicale, dar poate ca prietenei mele ii plac. Si vin acolo pentru ea, pentru ca ei ii place si pentru ca e un bar in care poti intra fara sa fii obligat sa iti placa ce se intampla acolo (cu conditia sa nu te zgarie pe creier, ca atunci pleci). Si stau cu ea, pt ca vreau sa fiu cu ea oriunde isi doreste. Si chiar daca nu sunt extaziat, imi pastrez bunul simt si imi beau in liniste berea. Unul afumat din spate urla o marlanie si apoi se trezeste un oarecare Bogdan sa spuna ca ii e mila si ii compatimeste nu doar pe cel care a urlat sau cei asemenea lui, ci pe toti cei care nu au fost incantati de ceea ce s-a intamplat pe scena si le recomanda sa invete sa se distreze, caci, dupa parerea lui, ei "nu au stiut" multe. Si de aceea l-am intrebat: nu au stiut, sau, dupa criteriile lor, nu au avut motive?
Acum sincer, "folkfratilor", vi se pare ok atitudinea lui Bogdan?
De ce sa se creada el mai destept ca mine, pt ca un taran a urlat undeva in spatele oamenilor?
Caci, repet, eu am comentat la ceea ce a spus Bogdan, nu la ceea ce era scris in textul comentat.
Si am scris acel comentariu, pt ca am credinta ca cei care asculta folk sunt oleaca mai destepti decat manelistii care te considera "distrus" daca nu asculti manele, ca ei.

Anonim spunea...

PS (off topic): Nu e frumos sa va faceti singuri reclama. Asta referitor la comentariul celui care se crede anonim...

nico spunea...

@Anonim - ma bucur ca am cazut de acord.
Cat despre judecat, eu cred ca Bogdan nu le-a judecat gusturile, ci comportamentul, care, cred ca esti de acord cu mine, a lasat de dorit.

Ne vedem miercuri

Anonim spunea...

"Pentru toti cei care nu au apreciat seara imi pare rau pentru ei, deoarece nu au stiut sa..." si urmeaza o intreaga serie de lucruri pe care "nu le-au stiut" "toti cei care n-au apreciat"...

Ce a judecat Bogdan aici si, mult mai important, la cine s-a referit? La cei care au fost badarani sau la toti cei care "n-au apreciat" ca el tot ce enumera pe acolo?
Si cu asta, eu consider incheiat subiectul. Am zis ce am avut de zis si cred/sper ca am fost inteles.

Fram spunea...

amici ANONIMI, nu suntem la tuca-show si nici la Becali-single-show, cum spunea si Mysha, daca nu-ti place ce vezi la TeVe, schimba programul, nu stai la nicio discutie...Anonim Ce I-ai Raspuns Lui Bogdan, daca tot cunosti/ai cunoscut atat de multa lume mai talentata decat noi, de ce iti este frica sa-ti dezvalui numele, sa stim si noi cu cine ne certam...daca tot ne certam, ca asta nu mai e discutie libera, asta este un fel de n-ar mai fii, hai sa discutam discutii si sa ne certam pe comentarii; Bogdan a spus ce i-a placut lui si, probabil, mesei de prieteni cu care era, nu vorbea neaparat si-n cazul tau. De aici ajungem inapoi, nu-ti place, du-te, frate, in alta parte, nu ii strica lui seara cu comentarii aiurea, in continuare, telecomanda e la tine.
Intelegi ce vrei mai departe...

Teddy spunea...

nu am fost acolo dar inseamna ca a fost misto daca s-a facut atata tam-tam. ne vedem miercurea asta si va cant eu folk daca bunii mei colegi nu au vrut :)

Teddy.
P.S. - Rockul nu va moare nicodata! :)

Bogdan spunea...

@ Anonim: Imi pare rau ca citesti selectiv. Asta-i partea pe care ai sarit-o: "Deci nu sunt suparat pe toate persoanele alea cu "folk nu stiti" sau cei care cantau de unii singuri pe la bar."

Nu ma legam de cei care au stat cuminti in banca lor si au ascultat concertul. Nici mie nu-mi place sa fiu bagat intr-o clasificare in care nu-mi gasesc rostul.

Citeste in totalitate de acum inainte un comentariu, ca sa nu mai pornesti o discutie fara sfarsit si fara rost. Commentul meu a fost de lauda pentru toti cei care au urcat pe scena, de mustrare pentru cei ce si-au batut joc de munca depusa de niste artisti si de "prea mult scris, nu ma intereseaza" pentru cei carora seara in discutie nu i-a impresionat la fel de mult ca si pe mine.

Numai bune!

Bogdan spunea...

P.S.: scuze de intarziere dar nu ma asteptam sa fiu criticat pentru un astfel de comment, asa ca am omis sa intru pe blog sa verific daca sunt tras la raspundere.

Din nou,
Numai bune!

Anonim ... Cred ... spunea...

(Folk)Fraaaaate, de cand n a mai sarit un post de nr de 5 comentarii :X:X:X:X... si totusi, a fost misto ... Ne vedem diseara !!!!

Tanase spunea...

puneti bilet, e mult mai bine si vien numai lumea care vrea sa asculte PMS
si s-ar gasi multi sa vina si n-ar mai fi asa aglomerat si si lui Bodi i-ar conveni si voua:D

salutari de la Tanase si sa aveti o zi buna

Ionut O spunea...

..am ajuns si eu la seara de FolkFrate din 03.09 si....eram chiar langa cei care au inceput sa cante "pasarea colibri-canadiana". Mie unu nu-mi pareau genu' de oameni care sa asculte folk...ci...parerau genu de oameni care incercau sa se distreze in felul lor (asta pt ca oamnenii de folk stiu sa nu deranjeze pe cineca atunci cand canta la chitara;)Daca aveau ceva de obiectat...o faceau intre 2 melodi )... Nu stiu cum sa desfasurat seara de la acel moment in continuare pt ca eu am plecat inmediat cand am vazut ca au reusit sa deranjeze pe nico si mysha atunci cand ne incata cu ceva muzica buna.... E...asta se intampla la toate casele... Trecem peste "incident"...si ne vedem pe 16.09, pt ca pe 09.09 nu pot ajunge:). Sa distrati lumea asa cum a-ti facut-o in fiecare miercuri..

Anonim spunea...

genial alex! si dupa cum s-a vazut se intelege foarte bine cu aurica lui... fratilor,sunteti tari cu totii! noroc cu voi k mai aruncati cate o pata de culoare peste vesnicul gri din sufletele noastre,altfel ...poate am fi ajuns cu totii la fel de "nonoameni" k tipii aia care cantau de unii singuri la bar,simtind nevoia sa fie bagati in seama ;)