vineri, 29 mai 2009

Cronica in vizita + alte chestii

Pentru cei ce asteapta cronica folk frate de miercurea asta avem o dezamagire. Tura asta nu o facem..... :P

Va invitam totusi sa cititi despre cronica la Oana "din bucate"

Un mic citat din cronicuta:

Au fost prezenti pe scena, intr-o ordine mai mult sau mai putin aleatorii, in combinatii de n luate cate ‘nspe: Jonnie, Mysha, Teddy (echipa de baza FolkFrate), Nico, Tivodar si al sau proiect comun cu Mysha si Cristinissima, Dragoselu’ a lu Boeru, neste spanioli veniti pentru festivalul de teatru stradal.




ALTE CHESTII



Sambata... echipa Folk Frate canta la mare. Locatia: Vama Veche, papa la Soni.
Din program: Echipa Folk Frate (Teddy, Mysha si Johnnie Macelaru'), Nicoleta Palarie, Dragos Boeru...
Asa ca luati-va corturile in spate, si hai sa o punem de un chef in vama..... Cand ne plictisim de scena facem o cantare si pe plaja pe la vreun foc.....


P.S.: Mai facem plecarea aia la munte? ca pana acum n-a parut nimeni interesat.... :P



Echipa FOLK FRATE

14 comentarii:

Dan spunea...

ascultam zilele trecute un album de geniu al lui tudor gheorghe (mie-mi pasa!) si ma gandeam la originile folk-ului, la moda pletelor in vant. s-a pierdut toata nuanta, s-a pierdut spiritul de folk... ai putea spune ca a murit odata cu vali sterian.

ca si rezumat:
- pletele in vant au aparut ca forma de protest fata de cei care erau condusi ca niste pioni pe tabla de sah;
- muzica intitulata folk a aparut tot ca forma de protest fata de ce care erau la conducere.

intreb acuma: unde sunt acele melodii politice? unde sunt acuma pletele in vant pe care le porti in forma de protest fata de freza "ceaunel" pe care o poarta orice om care a plecat capul in fata dictatorilor? unde sunt hainele rebele pe care le purtau toti cei care aveau curaj sa gandeasca si altfel decat toti cei care au cedat birocratiei?

va propun o sesiune de Folk Frate! in care sa se cante ca pe vremuri, cum se canta odata folkul!

Oana din Bucate spunea...

Sar'na de reclama spun eu dintre bucatele prin care ma ratacesc :D Si distractie placuta in vama (de acolo astept si eu cronica, din motivul masochist de a ma putea zgaria pe ochi ca nu vin).

Anonim spunea...

In ultima vreme vad ca sunteti propri vostri invitati. Va faceti proiecte voi intre voi, va numiti invitati chiar daca sunteti aceiasi. Nu mai vrea lumea sa vina sa cante la voi? Oare egoismul si dorinta voastra de a fi pe scena este de vina? Poate reusiti sa maia duceti si alti oameni care sa cante in Iron.

Sorin spunea...

Stai linistit Dan, n-o sa primesti nici un raspuns la comentariul tau. Din simplul motiv ca ce se intampla in Iron e doar o chestie asemanatoare cantarilor la munte, intre prieteni. Fiecare canta ce crede ca va avea efect. Folk Frate!!? Folk doar cu numele... ca in rest... (sa nu uitam ca o parte din cei care canta mereu pe scena, au marturisit ca nu sunt cantereti de folk, ci de rock)

Cat despre cele spuse de Anonim - de ce sa mai aduca alti oameni, daca oricum au mereu acelasi public? Ei intre ei, schimbati in cobinari de diferite feluri, nu sunt de ajuns? :)

FolkFrate! spunea...

Catre un Anonim. citeste posturile mai vechi, si o sa vezi ca am tot avut invitati, chiar si din provincie, nu doar din Bucuresti. putem enumera Unde, M.I.S.H.U. Calian si Ionut Mangu din Cluj, Mircea Iordacehe din Tulcea. Am facut si concerte cu Maria Gheorghiu Zoia Alecu si Cantos si ne asteapta in curand un concert Mircea Vintila. Si concerte vor mai fi. Cat despre participarea in diferite proiecte... atata timp cat niste oameni se inteleg bine pe scena si au timp... de ce sa nu cante impreuna???

Alt Anonim spunea...

Stimate Anonim,

Ce păcat că nu ai nici măcar atât de puţin respect de sine încât să ne spui cine eşti... Şi ce păcat că nu ai şi pentru noi ceilalţi puţin respect, ca să nu ne mai chinui cu aberaţii gramaticale... Se spune şi se scrie „propriii voştri invitaţi” şi „Oare egoismul si dorinta voastra de a fi pe scena sunt de vina”... dar cui îi mai trebuie limba română?

În fine... cred că la „Folk Frate” se cântă folk (aşa cum nu se prea întâmplă în rest). Se cântă nu neapărat ce place publicului şi asta dintr-o dorinţă de a-l dezintoxinca pe el, pe public, de kitch-ul cotidian şi de ceea ce în concepţia unora trece drept folk... Am mai spus-o şi o repet... cântecele de munte nu sunt chiar folk... locul lor este Acolo sus şi în inimile noastre. Iar cele care spun altceva decât „am plecat la munte să mă-mbăt cu gaşca” – asta e o chestie de făcut, nu de cântat, acelea se cântă, stai liniştit. Cine vrea să le asculte pe celelalte în Bucureşti, o poate face, dar destul de rar în Iron City.

Dar ce e folkul până la urmă? Şi cine suntem noi să-l judecăm? Mie îmi place să mă bucur de cântece, aşa cum sunt ele, unele poate perimate şi prea filozofice… poate fără vlagă (fizică) dar cu nespus de multă vlagă sufletească… Şi îmi place să cred că nu sunt singurul...

Ca să închei, oricine are de gând să cânte in Iron City, să vină să o facă! Dar să vorbească din vreme cu cei care organizează seara, că nu în fiecare miercuri este „open microphone”. Sunt şi seri pentru care s-a gândit un program...

S-auzim (de) bine!

Anna spunea...

@Dan : "FOLK s.n. Curent în muzică, sculptură, arta grafică etc., care propagă preluarea unor tradiţii populare. ♦ Preluare a motivelor folclorice cu mijloace moderne, originale. ♦ Producţie artistică care are la bază principiile acestui curent; folclor prelucrat artistic. [< engl. folk]"(DEX 98)
De 20 de ani se presupune ca traim intr-o tara libera deci in cazul in care ai de protestat nu iti lasi plete si canti folk... iti alegi o forma de protest prin care poti obtine ceva (nu deranjeaza pe nimeni ca tu ai plete si canti folk, deci prin genul asta de protest vei obtine fix NIMIC)
@ ANONIM 1 : Ori ai fost doar o singura data in Iron, ori uiti la betie… La FolkFrate in general sunt invitati, sunt si concerte (din alea pe bani la intrare... dar probabil te numeri printre cei care vin dupa ora 1… la serile cu intrare… si pierd recitalul invitatilor…) Faptul ca reusesc sa “isi faca proiecte” le arata valoarea… sunt flexibili… nu sunt genul de personae care pot canta doar intr-o anumita formula, iar daca ii pui in alta formula o dau in balari…
Ce legatura are egoismul cu dorinta de a fi pe scena? Nu cred ca sunt egoisti… in cazul asta nu ar chema pe scena “prospaturile”, nu ar da ocazia oricui este capabil sa presteze sa urce pe scena aia si sa arate ce poate… Iar despre dorinta de a fi pe scena… s-au apucat de chestia asta… din placere implicit exista si dorinta de a fi pe scena…
Pe 10 iunie canta Mircea Vintila… este un invitat destul de valoros pentru tine?
(Cantarea incepe la 21.13… daca vi dupa ora12… iar nu ai parte de invitat)
Si inca ceva… imi plac la nebunie persoanele… impersonale… care se ascund in spatele statutului de ANONIM
@ Sorin: Nu inteleg de ce trebuie sa asociati folk-ul cu muzica de protest… folk-ul, dupa parerea mea, trebuie sa transmita ceva…sa te “rascoleasca”… sa te faca sa simti ce simte cel ce canta (si… ei chiar simt… toti care urca acolo pe scena… uitati-va la Dragos Boeru … la Jenica… la Nico… si la toti ceilalti cum se transpun atunci cand canta)
Ok se mai canta si altceva decat folk (se canta ce se simte)… asta face seara aia deosebita… din cauza asta sunt oameni care fac din noaptea de miercuri noapte alba…
O parte din public este aceiasi… in fiecare miercuri vezi fete noi… dar din 5 oameni noi cel putin 1 va face parte din “acelasi public” – fiindca vin vad… simt si revin…
Nu revin la idea de “ei intre ei, schimbati in cobinari de diferite feluri”… doar ca as mai spune ca... oricare din echipa sau “obisnuiti” FolkFrate singuri sau in diverse combinari… pot face o seara FolkFrate super tare.

Dan spunea...

ce inseamna presa asta, dom'le... una scrii, alta citesti, altfel gandesti si in alt mod total diferit dai replica.

nu am vrut sa acuz pe nimeni care canta in Folk Frate! ce am scris initial era doar un review scurt al perioadei care a fost odata... si lasam "provocarea" de a face o seara programata in care sa se cante folkul cel vechi, cel politic (intelegeti voi)...

in rest, pentru ce faceti voi acolo cu muzicile, pentru clientii fideli, pentru manifestatie: JOS PALARIA!

succesuri maxime!

sorin spunea...

@ anna (si nu numai): oamenii care fac din fiecare noapte de miercuri o noapte alba in Iron City (ma refer la publifc), mai fac si din alte nopti, asta? Ma gandesc ca poate, pentru unii, e doar o refulare a neputintei de a se integra in vreun grup sau in societate, a neputintei de a avea o viata sociala activa, asa ca semneaza condica in fiecare seara de miercuri in Iron si astfel au ce povesti despre "cum petrec ei", pentru tot restul saptamanii.

Subscriu la ce spunea Dragos Boeru, sub pseudonimul "Alt anonim", ca inainte de a-ti varsa frustrarile in locuri unde din bun simt sau din alte motive, ti se permite, trebuie mai intai sa inveti sa scrii si sa te exprimi romaneste.
"Se cântă nu neapărat ce place publicului şi asta dintr-o dorinţă de a-l dezintoxinca pe el, pe public, de kitch-ul cotidian..." Dar combinatia folk, raggae si hip-hop, precum si unele melodii adaptate cu versuri vulgare (care am vazut ca prind foarte bine in special la fete... ce se mai amuza ele si rad si bat din palme!), astea nu sunt tot kitch?

Revin la anna :) - pentru ca stii cum ma numesc, inseamna ca eu sunt o persoana... "personala", sau "personalizata"?
Te ajuta cu ceva ca imi stii numele? Da, poate ne intalnim prin bar, poate chiar ne stim, dar acum, in prezent, care e diferenta pentru tine intre "sorin" si "anonim", de exemplu?
Aceeasi intrebare e si pt tine "alt anonimule" :P
Sau ati dori sa va descriu in ce vin imbracat, atunci cand vin? :D

alooper21 spunea...

are si sorin o parere, ce sa zic?
spectacolul pe care vrei sa-l vezi, mey sorinele, in iron city il gasesti cu sigurantza prin alte cluburi. ah, stai! probabil trebuie sa platesti la intrare, deci nu-ti convine. well...

apoi:
-misha nu mai e rebel, s-a tuns. desi nu prea ii vanturau lui pletele.
-hainele pe care le purtau toti ce-aveau curajul sa gandeasca s-au demodat. noah, ce sa ne mai facem, s-o fi demodat de fapt gandirea. suntem prosti cu totzii, oare? ca nu ne mai imbracam ca-n '80.

in alta ordine de idei 7 poze de miercurea trecuta is pe net, click pe nick, doar ca-s la fel cu cele de acu doua saptamani, trei, patru, un an, etc... dar conteaza?

Sorin spunea...

alooper, fa-ti mai intai ordine in idei, inainte sa indraznesti sa te exprimi prin scris. Ca n-am inteles nimic din ce incerci sa transmiti :).
Iar inainte de a-ti da cu parerea despre ce a spus altcineva, asigura-te ca ai inteles exact ce vroia sa spuna omul ala.

Apoi, te cunosc destul de bine, ca sa merite sa dau vreun raspuns la "replica" ta referitoare la locurile "cu intrare" unde a-i putea sa ajungi.
De fapt, eu am zis exact contrariul din ce ai priceput tu ;)

Stiu ca esti omniprezent miercurea, in Iron City, dar in restul serilor, pe unde iti faci veacul? pe acasa, cumva?
Intreb si eu, ca n-am de unde sa stiu... sa nu fie cu suparare :P

PS: Si n-am inteles, ce spectacol vreau eu sa vad!?

Anna spunea...

Sorin, sa iti raspund la intrebari...
1. Eu am o viata sociala activa, seara de miercuri nu este singura pe care o "fac alba".
Ce zici de urmatoarea propunere : o saptamana( o alegi tu) o petreci in stilul meu... o saptamana (o aleg eu) o petrec eu in stilul tau... si apoi vedem cat de integrati suntem intr-un grup( sau mai multe...) si la cine este frustrarea...
2. Am mai scris asta, dar simt nevoia sa o scriu si pt tine... in clipa cand vb cu cineva, privesc persoana respectiva in ochi... in conditile in care genul asta de comunicare nu imi permite acest lucru, prefer sa stiu un nume, o identitate... (nu trebuie sa ma intelegi... )
3. Fiecare cred ca intelege altceva prin "kitch"... nu poti discuta gusturile unui om.
Iar remarca referitoare la faptul ca fetele se "bucura" mai mult de niste versuri oarecum vulgare... denota o urma de misoginism... sau am doar eu impresia?
Si in incheiere... nu vreau sa imi spui cum esti imbracat, dar daca simti nevoia sa primesti si alte raspunsuri, putem discuta la o sticla de ... apa plata.:)

Sorin spunea...

@anna: 1. nu ma refeream la tine. Nu esti singura persoana care vine in Iron...
2. fiecare persoana cu stilul lui de viata - s-ar putea sa nu-mi placa cum traiesti tu, nici tie cum traiesc eu, chiar daca am avea cate o saptamana plina. Pentru ca are importanta si cu ce o umplem...

Vrei sa ne dam intalnire la un pahar de... ce vrem fiecare?

Anna spunea...

Eu nu iti puteam raspunde decat din punctul meu de vedere... Iar in ceea ce priveste "datul de intalniri"... ce sa zic nu am facut-o nicio data asa "public"... dar... poate totusi vom schimba o parere la un pahar...
(imi plac discutiile cu persoanele care isi pot argumenta punctul de vedere)