joi, 8 ianuarie 2009

“Cronicutza de FolkFrate”

Am stat in cumpana daca sa trimit recenzia pe care oricum o scrisesem pentru ForeverFolk sau sa imi incerc mana intr-o abodare un pic mai altfel a unei recenzii (profitand si de faptul ca blogul e un spatiu in care ma pot exprima un pic mai putin conventional sau rigid).

Prin urmare: o prima varianta de recenzie o veti gasi (nu stiu exact la ce ora) pe site-ul www.ForeverFolk.com , la sectiunea Stiri->Recenzii.

Aici aveti a doua varianta. Aia careia eu ii spun “Cronicutza de FolkFrate” si care la un moment dat era gazduita de blogul propriu.

Terminand cu lamuririle preliminare, hai sa va spun cum fuse aseara. In primul rand, eveniment special (nu ca echipa FolkFrate nu ar reusi sa faca un eveniment special din fiecare miercuri). Adica: prima seara din anul asta, si daca luam in considerare ca mai era si sfantul Ion (da! L-am sarbatorit si urat pe Jonnie toti la fata locului), nu putea decat sa iasa…sa iasa intr-un fel in care numai lor le iese.

Am ajuns la 9, hotarata sa salut cativa oameni, sa zic cateva urari sic el tarziu la 10.30 sa plec. Bineinteles, am plecat dupa 12 (si chiar imi pare rau ca nu am stat pana dimineata). Acum, bineinteles sa va intrbati de ce. Pai..in primul rand pentru ca seara a fost deschisa de Jonnie si de Mysha. Ei fac destul de rar asta, si sunt o serie de piese pe care in mod obisnuit le auzi dupa 12, si noi le-am ascultat la 10. Si uite asa ne-am inceput noi seara cu o piesa de la Mar Verde (care banuiesc ca era “Zece”, da’ nu bag mana in foc pentru ca eu mereu incurc nume de piese), cu “Destin la venirea toamnei” (si mie imi place piesa asta rau). Am mai avut “Cantec pentru tine”, si pentru ca oamenii tot se dezmortisera am fost pusi la cantat in ritmuri de “pentru ca beau, pentru ca vreau, pentru ca stau”, “Broasca testoasa” sau “Cantec pentru Bucovina”. Si ce poti face mai frumos intr-o zi de iarna cu minus n grade sa asculti despre “A venit toamna”, “Vara promise” sau “Iubita mea e mare”.

Legat de ultima piesa, am salutat cu toti aparitia pe scena a “domnisoarei Nicoleta Palarieeeeeeee” (ca asa ii zice Jonnie cand o prezinta), deci a lui Nico (da, da, fata aia care scria la un moment dat intotdeauna primul comentariu dupa un post de aici ). Si am ascultat un pic de “Tu”, niste Narcisa Suciu, bineintes si indubitabil, Ploaia asta nebuna, si “Mai frumoasa”. Si piesa aia de suflet a celor de la Ecoul…cu intunericul odaii, si cu ochii murind reinviind. Bonus, pentru ca era ziua lui Jonnie si Nico a stat mai mult pe scena inainte de 12 (prietenii FolkFrate stiu ca ea canta dupa), “Gandacul” Catalinei in varinata Nico si Mysha, plus “Nu” (tot o piesa a celor de la Mar Verde. De unde tragem concluzia: FolkFrate e fan Mar Verde. Pai, da!).

Prospatura serii (pentru cine nu stie prospatura= un individ/grup de indivizi care nu au mai cantat pe scena la FolkFrate si daca ne place – noua, maritului public – cum canta, mai vin). Revenind: prospatura s-a numit Claudiu. Cu ceva Bon Jovi si Guns n’ Roses (in ordinea cantarii lor: “Bed of Roses”, “Dead Flowers” si “Used to love her”). Remarca personala: destul de multe emotii si neobisnuit cu microfonul, o parte instrumentala la un nivel mediu, dar o voce faina. Mi-a placut. Si pentru o prospatura….sa zicem nota 8. [inca o data, asta zic eu!]

Si, si…a venit Ioana. Ioana Munteanu a fost si inainte de Craciun in Iron. Si a cantat o piesa cu ursul de plus cu care nu se mai joaca nimeni. Si mi-a placut atunci. Mi-a placut si aseara, alaturi de “Cotidian” si “Micul Print”. Si pentru ca a cantat asa frumos, a fost si ceruta de nevasta. De Jonnie. [mai in gluma, mai in serios, ea a zis “Da”. Om vedea acum ce se intampla]

A mai fost si partea feminia a Focului Vanat, pe numele ei Adina, care a cantat impreuna cu Mysha. Am retinut: “Rasai”, “Zbucium de iubire” si “Cea mai frumoasa zi”.

Moment de premii. Da, am uitat sa va zic….baietii au dat aseara cele doua carduri primte la petrecerea noastra de Craciun (adica a ForeverFolk, vedeti ca o sa gasiti mai jos ce si cum a fost). Unul gold (pentru o ea), ce asigura reducere 100% pentru concertele ForeverFolk si/sau Gasakademia de Folk. Si unul silver (pentru un el), cu reducere 50%. El si ea trebuiau sa fie Ioni sau Ioane (sau Neluti, Nelute, Oane, Ionici etc), si au fost inscrisi in concurs pe baza buletinelor. Si au plecat acasa cu carduri: domnisoara Dumbrava Ioana si domnul Mosoreanu Ion.

Si eu m-am simit brusc responsabila si am luat-o la pas spre casa. Asta in timp ce pe scena era Costica, cantand “Alerg prin zapada”. Eu am alergat prin frig, sa nu inghet de tot, dar cu sufletul incalzit de bunii prieteni de la FolkFrate!.

Apropo…la cum ninge acum pe geamul meu, cred ca deseara alerg prin zapada :)


A consemnat, si pentru ForeverFolk, dar si pentru FolkFrate,

Oana (sareadinbucate.wordpress.com)

6 comentarii:

Anonim spunea...

La multi ani tuturor!
Iata ca ne-am revazut sanatosi si veseli la FolkFrate! O seara speciala, cu sarbatoriri de Ioni si Ioane care bineinteles, a iesit cum ma asteptam. Invitati faini, lume buna si voie la fel de buna. M-am bucurat tare sa revad oameni dragi pe care nu ii mai vazusem demult. Ce sa mai, a fost o seara de bucurie generala.
Si ma bucur si azi, caci sunt din nou prima care comenteaza (asta ca sa nu ma dezic:)
Pe miercuri!

ioana spunea...

Bine ne-am regasit in 2009!Seara a fost foarte faina,ceva mai multa lumina spre scena decat deobicei...voie buna,spiritul folk era la locul lui si bea o tzuica la o masa...aste-as aberatii:D....noah..io m-am simtit in elementul meu si pentru asta multumesc Trupei Folk Frate!Multi ani gloriosi!Sa ne vedem cu bine!

Anonim spunea...

hei....pentru prima oara am citit cronicutza de la coada la cap... pt k mi se pare prea lunga .... Jonnie ne-a zis sa scriem si crictici.... In plus seara a fost ffff faina k in fiecare miercuri... nu mai vroiam sa plec da ma chema mos ene pe acasa.... si l-am ascultat cu chiu cu vai da na... am stat pana la 4 fara, a meritat k mi-a fost dor de serile de miercuri asa k ne vedem saptamana viitoare la aceasi ora.

Anonim spunea...

de scris oana ai scris bine am uiat sa mentionez .... ai fost atenta la tot chiar daca te mai intrerupeam din scris din cand in cand...heheheh

Vlad spunea...

duuuudes, deci a fost o seara bestiala... cred k trebuie sa ma injurati pe mine pt jocul de lumini :)) ati inceput anul cu dreptu, am avut parte(desi eram pe tura) de multe rasete si voie buna... cineva a uitat sa precizeze de mine, acolo, un pic mai sus, dar nu i bye... tot asa Folk, Frate! app, acum cateva zile, Johnny ma intreaba : "Da' tu mai ai frati?" iar eu, in toata oboseala mea, si fara sa mi dau seama, ii raspund : " Nu... dak mai aveam frati, ii luam si pe ei la Folk, Frate !" :)) va pup, un an bun, si, ne vedem miercuri!!!!! Folk, Frate!!!!!

Anonim spunea...

Vlad Rulezzzzzz....poti sa ma bati ca nu scrisei de tine, dar cum am plecat devreme nu te-am vazut prestand pe scena. :D Si da, stiu ca am scris mult, da' mi-o placut :D