joi, 30 iulie 2009

Vrei sa te joci de-a Folk Frate cu noi???

Echipa Folk Frate. Pe scena. Habar n-aveam ce piesa urmeaza. Ne lasam degetele sa ne comande piesa urmatoare. L-am chinuit pe Alex sa cante cu noi piese pe care nu le stia. Piese pe care nici noi nu mai stiam ca le stim. Am ras, ne-am jucat, am improvizat. "Faci tu solo? nu, faci tu! Ba nu.... ALEEEX.... SOLOOO..... Strofa asta a fost.... Canti tu? Sau Johnnie?" Nu prea a contat... Eram intre prieteni. Iar am ras. Johnnie n-are fane.... ;) . Apoi, proiectul care momentan se numeste "Tivodar" dar e in cautare de nume, a prezentat piesele proprii ce vor fi cantate la Folk You. Apoi iar ne-am jucat. Stiti bine cum facem. Johnnie si Teddy pe picior de plecare la mare.... (ajung si eu dar abia vineri seara). Vama Veche. A cantat si Radu. Iar ne-am jucat si pe la 2 jumate eu a trebuit sa plec... Munca asta... ufffffff.
Pentru cei ce apuca Folk You... ne vedem in vama. Pentru cei nu apuca... voi incerca sa scriu cate ceva pe aici despre ce se intampla acolo, ba informat de restul echipei, ba in direct de pe plaja...
Mi-e dor de mare.....
Ne vedem miercurea viitoare. Ne vom juca de-a Folk Frate din nou...

Mysha

luni, 27 iulie 2009

PMS - Poezie, Muzica si Suflet - De la Folk Frate la Folk YOU!

Avem bucuria sa constatam ca anul acesta festivalul Folk You aduce in prim plan coordonatele dupa care noi, echipa FolkFrate, ne ghidam de aproape un an: "Poezie, muzica si suflet" .
De tematica serilor FolkFrate a amintit prietenul nostru Adrian Tanase (Tapinarii) amintindu-si de discutiile avute acum ceva vreme (http://folkfrate.blogspot.com/2008/08/folk-electric.html) in care noi alaturi de el am ajuns la concluzia ca Folk= PMS.
Ne bucuram ca Adi isi aduce aminte de clipele petrecute in Orasul de Otel, in circumstante atat de placute si ca ne este solidar in initiativa noastra de a promova intr-o societate materialista lucruri atat de simple dar in acelasi timp atat de frumoase precum Poezia, Muzica si mai ales Sufletul.
Iti multumim Adrian Tanase, si ne auzim in Vama unde cu siguranta vei reusi sa te aliniezi noilor prevederi spirituale ale muzicii. Multumim si Jurnalului National care l-a citat pe Adrian Tanase si astfel PMS-ul FolkFrate ajunge titlul unui articol despre Folk You. Va asteptam in Vama, caci noi vom fi acolo, si vom incerca sa relatam cat mai des pe perioada festivalului ce se intampla pe acolo.


Echipa Folk Frate

vineri, 24 iulie 2009

Friends night

Seara de miercuri a fost cu siguranta seara prietenilor, cum un folkfrate a hotarat sa devina "Omul plajei" si si-a mutat "biroul" la mare(pentru o perioada)... unul este putin in Delta... iar celalalt a ajuns ceva mai tarziu in Bucuresti ( dupa cantarea din Vama) seara a fost deschisa de un "Mircea Ungureanu" cu parul lung si drept... si cam rrrarrrit ...
In scurt timp dupa deschiderea serii pe scena alaturi de Tivo au ajuns si colegii lui din Proiectul Tivodar - Mysha si Alex.
A venit randul altor prieteni sa urce pe scena...Comanel, Jenica si Fram (altfel spus Trupa Verde in varianta restransa)...
Pe scena Orasului de Otel a fost si Dragos Boeru... un alt prieten bun al folkfratilor, in scurt timp pe scena a revenit Proiectul Tivodar .
Dupa ce i-a fost predata stafeta Comanel, atat singur cat si impreuna cu colegii de trupa, au incantat audienta pana la ivirea zorilor.
Inca o data se adevereste ca "Prietenul la nevoie se cunoaste..." , pentru folkfrati miercuri s-a ivit nevoia iar prietenii s-au cunoscut.

joi, 23 iulie 2009

folkfratepunctblogspotpunctcomdezbracalpejohnnie

Dragul meu Pescarusu' asa cum am obiceiul iti voi povesti ce am mai facut ...
Marti seara cand ma duceam sa ciugulesc ceva din farfuriile clientilor lui Soni am auzit niste sunete... am crezut pentru o clipa ca-i vre-o sirena... dar nu... la Soni pe scena erau unii... pe tricourile lor scria "FolkFrate"( aveau si o sora... bunnaaa sora), curioasa din fire am zis sa stau putin sa vad ce si cum... si ce crezi baietii astia s-au pus pe cantat pe bune, cu chitare cu vioara si cu tot ce mai aveau in dotare.Au chemat o ploaie nebuna... (bine ca nu a venit), nu stiu pe cine au indemnat sa "o ia de mana , sa-i cante in stele" sper ca asa a facut ... La un momentdat au coborat toti in afara baiatului cu esarfa, care mare dreptate avea cand spunea ca "nu ai nevoie decat de o mana de prieteni pentru a fi fericit" si nu stiu ce-i aia ban... dar cica -i ochiul dracului ( ce viata complicata au oamenii... )
Dar sa stii ca am auzit si o "poveste trista" , povestea Persefonei, vai dar o canta cu atata patos baiatul ala cu barba... dar ce traire, ce emotie, cat sentiment (cred ca el a scris-o)

Cand eram mai cuprinsa de romantism, asa cum ii sta bine unei pescaruse, ce crezi... vioara parca se certa cu cele doua chitare... ma dar bine suna "cearta" lor... dar oare se certau? Cred totusi ca isi povesteau patimasi despre trecerea condorului (El condor pasa) ... despre o Rapa...despre "Lacrimi (dar si) ... suras"... frumos isi tot povesteau... si se contraziceau...
Aaa nu ti-am spus nimic de fata frumoasa care era cu ei... ea... este marea lui... iar "Iubita lui e marea"( daca nu ai inteles... tre' sa ii asculti sa intelegi)
Si ca veni vorba de fata asta frumoasa ce crezi ca a facut... a inceput sa il dezbrace pe baiatul cu barba...
La un momentdat ... baiatul cu vioara mai ca m-a atins cu arcusul in aripa... nu intelegeam cum de ajunge... dar ce sa vezi era pe masa, si se "juca" frumos cu vioara lui... iar toti cei de acolo il incurajau...
Cum toti oameni frumosi si buni au prieteni, si la ei pe scena a venit un prieten, care a cantat putin... dar frumos...
Si sa stii ca le stiu si adresa... chitaristul ala agitat mi-a spus-o, "Iron City... la ora 9" (oare mi-a dat intalnire???)
Si uite asa dragul meu Pescarusu' marti seara am uitat sa ciugulesc din farfuriile clientilor, prinsa toata de baietii astia... ei sunt vinovati ca nu am mai pus nimic pe copanele...Cu mult drag a ta Pescarusa.

sâmbătă, 18 iulie 2009

15 Iulie... La mijloc de an

Despre concertul cu lansare de videoclip al domnului Adrian Sarmasan din Turda nu va spunem amre lucru. Asta pentru ca partenerii nostrii de la Bocancul Literar au descris deja evenimentul si au facut-o destul de bine. Detalii aici. Noi va spunem ce s-a intamplat dupa. Cu un oras de otel foarte aglomerat, cu un trafic imposibil (cam 10 minute iti trebuiau sa ajungi din zona scenei la bar sau la baie) am avut un chef de cantat nebun. Si noi, cei de pe scena, si voi din public. Piesele... le stiti deja. Si stiti ca de fiecare data suna altfel pentru ca ne place sa ne jucam.
Ce nu stiti este ca Marti 21 Iulie cantam in Vama. La Papa la Soni. Ne vedem acolo????

Mysha

luni, 13 iulie 2009

Post "la cerere"

Pentru ca blogul este facut si pentru "sugestii si alte chestii", pentru ca lumea folk-ului din romania este prea mica si se afla aproape tot, n-am reusit sa va surprindem si am fost trasi de maneca sa dam informatii. Drept urmare, acest post este creat la cererea commentariului urcat de Kass la postul precedent:Blogger Kaas spunea...

Concert Adrian Sărmăşan & Eugen Avram

De Folkblog la data July 13, 2009 in Rubrica Concerte

* Data: 15 iulie 2009, ora 21:43
* Localitatea: Bucureşti
* Locaţia: Iron City
Am gasit asta pe folkblog...
Ne spuneti mai multe?


Prea multe nu va spunem. Ceea ce trebuie sa stiti este ca intrarea este libera, ca seara va incepe ca de obicei la orele 21:43, ca va canta domnul Adrian Sărmăşan, ca va fi acolo si se va sui pe scena alaturi de invitatul nostru si domnul Eugen Avram si ca se va lansa videoclipul piesei "Vama Veche" scrisa de cei doi cantautori. A... sa nu uit. Domnul Adrian Sărmăşan a ajuns la Folk Frate prin amabilitatea prietenilor si partenerilor nostrii de la BOCANCUL LITERAR, vinovati de serile cu titlul PARIU PE PRIETENIE ce se intampla bilunar duminica de la ora 18:00 in minunatul nostru oras de otel.


Va asteptam


MYSHA



luni, 6 iulie 2009

Cu Teddy'n Vama Veche 6 Iulie 2009 06:25





Se făcea că răsare soarele. Vama Veche dormea prin cârciumi, învelită cu vreo geacă de blugi cumpărată de la turci. E o nebunie în faţă. Răsare soarele. Berile se-adună, se scad, se împart... într-un final ne dăm seama că de fapt se înmulţesc. Pescarii se dau în bărci, cu folos. Începe o săptămână de concediu... Ea e frumoasă ca umbra unei idei. Acum, ca şi ieri, ca şi mâine. Alifantis inscripţionează inele. Ieftin. Pentru doamne şi domnişoare. Lumea se scurge pe Magheru spre cafeaua de la ceea ce trebuia să se cheme "Ovidiu".

Până la urmă e doar "o întâmplare a fiinţei mele", nu-i aşa? Visători mai sunt foarte puţini. Eu sunt unul dintre ei(?) Toate sunt aşa cum n-ar fi trebuit să fie... dar cui îi pasă? N-am mai dormit de când eram mic şi mă furişam la etajul şapte...

A răsărit soarele. Mă ascund.

Acelasi Anonim...

joi, 2 iulie 2009

Uneori se intampla sa MULTUMESC

Uneori nu se intampla nimic nou. Uneori, desi nu se intampla nimic nou, totul e diferit. Uneori abia astept sa inceapa seara si cum incepe abia astept sa se termine. De cele mai multe ori, in ultimele 4 miercuri (de cand m-am angajat si trebuie sa fiu joi dimineata la birou) imi pare rau ca plec pentru ca mai am chef de stat cu voi. In prima miercuri din Iulie mi-a parut rau ca a trecut timpul si ca a trebuit sa plec pentru ca imi doream sa cant. Am fost influentat de multi factori. In primul rand voi... cei din fata mea, dar si de ideile ghiduse care treceau prin cap echipei folk frate si invitatilor. Asa imi place sa trec prin diferite piese... sa vad surprindere pe fetele celor din jur... (aici ma refer atat la public cat si la colegii mei de scena). Uneori nu stiu sa cant o piesa... (sau mai multe) si alteori cant piese necantate de ani de zile. Se intampla sa tipe Teddy acorduri catre mine. Sau Ana sau Alex (aici ma refer de fapt la Aurica). Se intampla ca Alma sau Variax-ul sa nu aiba chef de cantat la fel cum se intampla sa imi dicteze ce sa cant (ma intreaba lumea cum de mi-a venit ideea sa cant tocmai piesa aia si le spun ca asa mi-a spus chitara... credeti-ma! se intampla).
Dar asa chef cum am avut cu totii aseara parca n-am mai avut de mult. Asa ca urmatorilor le multumesc imens pentru seara in care totul a fost posibil:
Teddy, Johnnie, Vlad Rullez, Comanel, Jenica, Cristina, Nico, Ana, Alex, Adi, Aurica, Alma, Variax si voua...

Multumesc,

Mysha


P.S.: Avem ocazia sa dam impreuna o mana de ajutor. Hai sa nu o ratam. click...

Concert in VAMA VECHE