marți, 30 septembrie 2008

MAR VERDE TOAMNA???????

DA. E drept ca a fost doar Crina, nu toata trupa. Am cantat eu cu chitara cele 3-4 piese mar verde pe care le stiu. Dar a fost tare fun. Aniversare CTE COCORA 2 ani, cantare cu chitara, supa maggi, ceva bere, lume care asculta ce se intampla pe scena. Tare fun. A!!! sa nu uit. A fost prima cantare din iron city care s-a transmis live pe yahoo mess via zanu'...............




MYSHA

joi, 25 septembrie 2008

Ziua Lu' Tata

Luni, 29 Septembrie, CTE COCORA implineste 2 Ani. Fondatorul CTE COCORA, este cel care a venit cu ideea serii de folk, acum ceva timp cand am inceput Folk Frate la utopia. Asa ca practic e ziua lu' TATA. deci bem si noi niste beri, o sa am o chitara dupa mine dar in principiu nu ne vom amplifica si vom incerca ceva gen cabana. Luni 29 sept. Iron CITY. DUPA 10 seara.




MYSHA

Jammin'

Seara. Miercuri. Folk frate. Ora 21.13. intrebare generala: Unde-i Mysha? Dar Teddy?. Johnnie e prin bar, foarte calm. "Da' ce, fara ei nu ma descurc?" . Intr-un final au ajuns si Mysha si Teddy. Instalam repede scena si incepem. Intai Alina Zaharia. Suficient de rar incat sa nu ne plictisim de ea, dar suficient de des sa nu o uitam. Asta da strategie de marketing.
Apoi Dragos. Aici a inceput "gem-ul". A cantat Dragos cat a cantat pana cand au inceput sa apara instrumente noi. BA inca o chitara, ba un bass.... Nah! D-astea! cum ziceam mai sus! Jammin.
Apoi. Mysha, Teddy, Johnnie Macelaru', Nico, VLAD RULEZZ (poveste lunga cu vlad, Johnnie stie detalii picante), Tanase, Gaina, Stefan (Tivodar), Cristina, iar Mysha, iar Johnnie, iar Teddy, Jammin', Folk, Rock, Rock'n'Roll, Blues, Reggae. Intr-un cuvant FOLK FRATE. Dupa incheiera serii folk frate, ne-au mai cantat si Banderas cu Bolec. Era tarziu. Plecasem




MYSHA

joi, 11 septembrie 2008

and the winner is..............

Stagg-ul Alexandrei.

Serios. Ori a fost din cauza sunetului, ori pentru ca e Stagg si nu aveam asteptari mari de la acea chitara. Fender-ul a fost descalificat din start pe motiv ca.... N-avea baterie. Line6-ul meu cu personalitate nu a avut chef sa cante ieri, iar chitara lui Dragos... ei bine, cred ca de fapt a fost cea mai buna, dar nu m-am inteles eu cu ea. In mainile lui Teddy a sunat bine si in mainile lui Dragos la fel. In rest, seara a mers fain ca de obicei. Va asteptam saptamana viitoare.


MYSHA

miercuri, 10 septembrie 2008

Battle of the guitars

Dragii mei... va anunt ca diseara vom avea parte de o seara magica, in care cel putin 3 tipuri de chitara se vor "bate" pentru suprematie. Avem pana acum inscrise in concurs urmatoarele concurente:
  • Fender CD-60CE ElectroAcoustic Powered By ForeverFolk (www.foreverfolk.com)
  • Takamine - Chitara Domnului Dragos Boeru
  • Line 6 Variax - una din amantele mele.....
Pentru a inscrie si alte instrumente in "concurs" , lasati un comment, sau pur si simpu vorbiti diseara cu unul din urmatorii: Mysha, Teddy si Johnnie Macelaru'



MYSHA

marți, 9 septembrie 2008

M-am intors :)

Dupa o lunga deplasare din localitate (2 luni si ceva) ma realatur si eu colegilor si camarazilor mei de la FOLK FRATE! Am si un gand de a aduce nishte cantece noi dar nu stiu daca de saptamana asta, dar de saptamana viitoare va promit cateva cantecele noi, zic eu, cel putin la fel de bune ca si acestea. Va salut pe toti si ne vedem jos.

TEDDY

joi, 4 septembrie 2008

"Primul folk de toamna"

DE FIECARE DATA, invariabil, niste binevoitori cu multa bere la bord se aseaza langa scena, uneori chiar pe scena, in ideea de a se simti ei bine, si de a ne face noua viata grea. Acum, e drept. Imi place sa ma simt ASCULTAT. "Pai atuni canta ce vreau eu" ar zice acela din fata scenei. Nu e bine asa. Nu suntem casetofoane, c.d. playere, sau lautari. Din cand in cand aud pe cineva strigand din public un nume de piesa. Si cant piesa respectiva. Asta NU inseamna ca prestez la cerere. Inseamna pur si simplu ca sugestia lui a fost pe placul meu.
In alta ordine de idei, noaptea de 3 septembrie a inceput binisor, am avut si fete noi, pe care in principiu le mai asteptam, am avut si fete vechi pe care le iubim si le asteptam cu drag de fiecare data. In curand vom avea un aliat nou, in persoana Alinei Manole, care va face o emisiune ("LUNA PATRATA") la radiolynx. Cu cat suntem mai multi cu atat mai bine.
Legat de fete noi: Sunteti bineveniti sa cantati la folk frate. Numai ca de azi se instaureaza urmatoarea regula: CHITARA PROPRIE. Adica, vrei sa canti, iti trebuie si instrument.

MYSHA

miercuri, 3 septembrie 2008

FOLK FRATE STORY


Dupa postul in care va intrebam daca vreti sa revenim la folk-ul pur sau e fun asa cum e acum, va aduc aminte de micul nostru experiment folk-hip-hop. Pentru cei care nu au fost acolo, va explic pe scurt ce s-a intamplat. Eu cantam la chitara (folk), Johnnie canta o strofa si un refren, iar apoi Paul (Vocal Mushroom Story) canta cam ce versuri ii veneau lui la gura. De notat ca Paul nu este genul de om care asculta sau apreciaza Folk-ul. Pentru a vedea ce canta el in mod normal... accesati http://www.myspace.com/themushroomstory . Acum imaginati-va stilul lui de a canta pe acordurile de chitara de la "strunga", "amintiri cu haiduci" sau "phoenix". Din nefericire nu s-a inregistrat nimic. Dar astfel de experimente ne plac. Speram ca si voua.




MYSHA

marți, 2 septembrie 2008

Inscrieri la microfon??????

Hai sa incercam si altfel. Vreti sa cantati la folkfrate? Bagati un comment aici. Ne auzim inainte sa inceapa seara, si daca va descurcati cantati... Numa sa fie Folk :) :P

MYSHA

Iron City Versus Utopia

Folk Frate e acelasi. Serios. Tot Mysha, Teddy si Johnnie Macelaru'. E drept, Teddy e pe la mare, dar de saptamana viitoare se intoarce. Mai departe. Tot Dragos Boeru, din cand in cand Alina Zaharia, Nico (in utopia canta cu verisoara ei si anume Dora si se numeau "Primaverile"). Tot Folk Frate ne numeam, pe afish tot 21:13 scria. Singura diferenta evidenta este ca eu veneam acolo de pe la 6 si puneam muzica Folk. Acum pune Bodi ceva muzica, si uneori nu e Folk. OK. Recunosc. La Utopia eram chiar foarte impotriva cantecelor care nu sunt Folk. Si acum cantam ceva mai electric, si cantam si piese in engleza, si cantam si piese in romana mai rock.
Cineva mi-a zis zilele trecute: "Omul vine acolo sa asculte Folk. Daca avea chef de rock se ducea in alta parte. Faceti alta seara in care cantati ce vreti voi, dar daca miercuri e Folk Frate, cantati Folk."

Intrebarea mea pentru voi este:
Continuam cu Folk Frate Iron City style, sau ne intoarcem la origini, la folk-ul din Utopia?

Pentru mine, asa cum spuneam si mai sus, FOLK FRATE e acelasi.


MYSHA